Bejelentették az új generációs microSD Express kártyákat, amik elképesztő sebességet hoznak

0

Az SD Association nevű nonprofit szervezet tavaly mutatta be az SD Express szabványt, most pedig elkészítették ugyanezt a megoldást a kisebb kártyákra is, így létrejött a microSD Express, ami brutális sebességnövekedést hoz, de sokat nő a maximális kapacitás és az energiatakarékosság is.

Az új microSD Express kártyákkal akár 985MB/s olvasási sebesség is elérhető egy megfelelő eszközzel. Összehasonlításképpen az UHS-I kártyák nagyjából 100 MB/s-ra képesek, a leggyorsabb UHS-II-esek pedig 300 MB/s-ra. Akárcsak az SD Expressnál, itt is úgy sikerült elérni ezt a sebességet, hogy kihasználják a PCI Express 3.1-es és a NVMe 1.3-as interfészekben rejlő lehetőségeket is. Ezeknek köszönhetően ráadásul a fogyasztás is csökken, ami jól jön majd a jövő telefonjainál.

Az új típusú kártyák háromféle kivitelben érkeznek: microSDHC Express, microSDXC Express és microSDUC Express. Utóbbinál akár 128 TB is lehet majd a maximálisan elérhető kapacitás.

A microSD Express kártyákon van egy extra csatlakozósor, hasonlóan a UHS-II-es típusokhoz, így speciális foglalatra lesz szükség a teljes mértékű kihasználásra, ami egyelőre még nem áll rendelkezésre a mai okostelefonoknál. Szerencsére a hagyományos foglalatokkal ugyanúgy kompatibilis a kártya, de ebben az esetben le kell mondanunk az előnyeiről.

Azt még nem tudni, hogy pontosan mikor jelennek meg az első microSD Express memóriakártyák, de 1-2 éven belül terjedésnek indulhat az új szabvány.

Forrás: BusinessWire

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid