A Xiaomi olyan mobilon dolgozhat, amin rengeteg kamera lesz

0

A gyártók igyekeznek egyre több és több kamerával ellátni a telefonjaikat, jó példa erre a Nokia 9 PureView, amelynek már 5 érzékelő jutott a hátlapjára. Úgy néz ki, hogy a Xiaominak is megtetszett ez a megoldás, ugyanis egy olyan céggel léptek partneri kapcsolatra, amely kifejezetten erre specializálódott.

A Light nevű vállalattól van szó, ami egy olyan Android rendszert futtató kamerával került be a köztudatba, ami összesen 16 szenzorral bír, de hozzájuk köthető a Nokia 9 PureView 5 kamerás megoldása is. A Xiaomi velük lépett most partnerségre, tehát minden bizonnyal ők is hasonló terveket szőnek.

Light L16

Még valószínűleg korai szakaszban jár az együttműködés, így egyelőre nem tudni semmit arról, hogy pontosan milyen mobilon dolgozik együtt a két vállalat, de lehetséges, hogy 5, 7 vagy akár 9 kamera is lesz a hátlapján (ilyen prototípusai voltak már a Light-nak).

Nokia 9 PureView

A Light megoldásai egyébként azért különlegesek, mert ezeknél egyszerre dolgozik a sok kamera. A Nokia 9 PureView-nál például két színes és három monokróm egység van megegyező felbontással (12 MP) és látószöggel, így összesen 60 megapixelnyi anyagból rakja össze a rendszer a végső 12 megapixeles képeket. A legtöbb gyártónál hiába van több kamera, ezek eltérő paraméterekkel bírnak, és különböző extra funkciókat tesznek lehetővé, normál fotózáskor viszont általában egy szenzor dolgozik.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid