A belépőszintet ostromolja a Huawei Y6P, az Y5P és a MatePad T8

0

Úgy látszik, hogy a Huawei nagyon ráfeküdt a belépőszintű okostelefonokra és egyéb eszközökre, mert ismét pénztárcabarát készülékekkel rukkoltak elő. A Huawei Y6P, valamint az Y5P mindenféle különösebb felhajtás nélkül debütált, és követte őket egy büdzsé tablet is a MediaPad T8 képében.

Huawei Y6P

A készülék képernyője IPS panelre épül, 6,3 colos, a felbontása HD+, a felül található esőcsepp alakú szenzorsziget pedig egy 8 MP-es kamerát foglal magában. A hátoldalon egy 13 MP-es modult találunk egy 5 megapixeles ultraszéles, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelő egység társaságában. Szintén a hátlapra került az ujjlenyomat-olvasó. A telefon belsejében a számításokat egy MediaTek Helio P22 chipset végzi, ami 3 GB RAM mellett, valamint egy 64 GB-os háttértárral karöltve felel a működésért, utóbbi természetesen bővíthető. A készülék energiaellátását és mobilitását egy 5000 mAh kapacitású aksi szavatolja, viszont micro USB porton keresztül kell tölteni, ami kicsit kedvlohasztó. A telefonon Android 10 operációs rendszer fut EMUI 10.1 felülettel, a Google szolgáltatásai pedig még mindig felejtősek. A telefon zöld, fekete és lila színekben lesz kapható, 165 eurós kezdőáron.

Huawei Y5P

A kompakt, 5,45 colos megjelenítőre jól hangzik, de sajnos csak egy TFT LCD panelről van szó. A hátoldalon egy 8, míg a képernyő felőli oldalon egy 5 megapixeles kamerát foghatunk be fotózásra, működésüket és minden mást ugyanúgy egy MediaTek Helio P22 lapkakészlet vezérli. 2 GB RAM és 32 GB bővíthető belső tárhely teszi teljessé az összképet, a szintén micro USB csatlakozóm keresztül táplálható aksi pedig ezúttal mindössze 3020 mAh-s. Android 10, EMUI 10.1, és persze HMS – ezt kínálja szoftveres téren a mobil. A Huawei Y5P fekete, kék és menta árnyalatokban lesz választható, az előrendelés már megkezdődött, a készülékért 125 eurónak megfelelő helyi valutát fognak elkérni a szomszédok.

Huawei MatePad T8

Egy olcsó 8 colos tablet mesét nézni, filmezni a gyerekkel, esetleg a magunk örömére, receptet skubizni a konyhában, vagy a szerelőnek valami a műhelybe, amit nem félt, nagyjából meg is fejtettük kinek és mire lehet jó egy ilyen készülék. 8 hüvelykes LCD megjelenítő HD felbontással, 5 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi kamerák, MTK8768 lapkakészlet, 2 GB RAM, valamint 16/32 GB-os belső tárhely jellemzi a tabletet. Az akkumulátor kapacitása 5100 mAh, a táblagép Android 10-et és EMUI 10 interfészt futtat. A készüléket kizárólag kék színben lehet majd kérni, 100 euróval egyenértékű lejért, valamikor a hónap végétől.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid