Bemutatkozott az LG Gram Fold

0

Bár a telefonos piacról sajnos kilépett az LG, azért más szegmensekben továbbra is aktív a gyártó, amely most egy hajlítható kijelzővel ellátott laptop/tablet hibrid készüléket dobott piacra.

Az LG Gram Fold kijelzője kinyitva 17 colos, és természetesen OLED panelről van szó, méghozzá 4:3 képaránnyal és 2560 x 1920 képpont felbontással. Ebben az állapotában a készülék egy óriási tablet, összehajtva pedig egy 12 colos kijelzővel ellátott notebookot kapunk. Ilyenkor használhatunk virtuális billentyűzetet, ami a panel alsó részén jelenik meg, de Bluetooth-on keresztül kommunikáló fizikai billentyűzet is helyezhető ide, ha hagyományosabb laptop-élményre vágyunk.

A hibrid eszköz 1,25 kg-ot nyom, és kinyitva a legvastagabb részen 9,4 mm-es. A zsanér a gyártó szerint legalább 30 ezer összehajtást és kinyitást kibír, mi kevesebb, mint amit a mobiloknál ígérnek más vállalatok, de egy ilyen készüléket jó eséllyel nem fogunk olyan gyakran hajtogatni. Ráadásul ez a szám is azt jelenti, hogy ha napi 20-szor nyitjuk ki és hajtjuk össze a masinát, akkor is legalább 4 év használat van benne, de persze ennél többet is bírhat.

Ami a főbb specifikációkat illeti, az LG Gram Fold egy 13. generációs Intel Core i5-1335U processzort, Iris Xe grafikus chipet, 16 GB RAM-ot, 512 GB-os NVMe SSD-t és egy 72 Wh-s akkumulátort kapott 65 W-os töltéssel. Van továbbá három sztereó hangszórópár, Bluetooth 5.1, Wi-Fi 6E és két USB-C port.

Az LG megerősítette, hogy első összecsukható laptopja korlátozott mennyiségben lesz elérhető a hazai piacon, vagyis Dél-Koreában, szélesebb körű megjelenésről egyelőre nem esett szó.

Az LG Gram Fold normál ára 4,99 millió won (kb. 3729 dollár vagy 1,37 millió Ft) lesz, az első 200 vásárló azonban 3,99 millió won (kb. 2982 dollár vagy 1,1 millió Ft) akciós áron kapható. Összehasonlításképpen, az egyik rivális laptop, az ASUS Zenbook 17 Fold induló ára 3499 dollár volt. Akárhogy is, még mindig nagy összegeket kell költeni, ha valaki egy hajlítható képernyővel rendelkező laptopot szeretne.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid