Bemutatkozott a BLUETTI EP600 – moduláris otthoni energiatárolás napelemhez (akár 6kW és 79kWh)

0

A BLUETTI bemutatta az EP600 és B500 moduláris energiatároló rendszert a 2022-es berlini IFA kiállításon. A hordozható erőművek sztárjátékosa most nagyot lépett előre.

A BLUETTI ebben a hónapban a berlini IFA kiállításon mutatta be legújabb fejlesztéseit, közöttük az AC500+B300S összeállítást, az AC200 sorozatot, valamint a szóbeszédekben már régóta szereplő EP600+B500 nevű háromfázisú napelemes rendszert, amely egy 6 kW-os inverterrel, valamint akár 79 kWh kapacitású LFP akkumulátorral rendelkezik.

Megterhelő lehet a tökéletes napelemes akkumulátor megtalálása, mivel rengeteg lehetőség közül lehet választani, továbbá meglehetősen hosszadalmas feladat mindegyiket áttanulmányozni. Ráadásul az energiatárolás világában nincs általános, mindenre jó megoldás.

A BLUETTI fejlesztéseiben a rugalmasság elsődleges prioritást élvez. Mióta 2021-ben bemutatták az AC300+B300 rendszert, azóta a gyártó moduláris kialakítással kínálja napelemes akkumulátorait, ami rendkívüli sokoldalúságot és kompatibilitást biztosít. A legújabb EP600+B500 is ehhez a hagyományhoz hűen készült el.

Mi is az EP600 napelemes energiatároló rendszer?

Az EP600 moduláris kialakítása jelentősen csökkenti az összsúlyt és a méretet. A konstrukció fel lett szerelve egy 6000 W-os kétirányú inverterrel a váltakozó áramú ki- és bemenethez, amely 230/400 V-os váltakozó áramot biztosít, így szinte bármilyen háztartási elektromos eszközt könnyedén működtethetünk a segítségével. Ráadásul az EP600 egy akár 6000 W-os napenergia-bemenetet is támogat a 150 és 500 V közötti tartományban. A 99,99 százalékos MPTT napenergia-hatékonyságnak köszönhetően így maximálisan ki tudjuk használni a paneleket az otthoni energia biztosítására.

A B500 egy bővítő akkumulátor, amelyet kifejezetten az EP600-hoz szabtak. A kapacitása 4960 Wh, és ultratartós LFP cellákkal rendelkezik, külső borítása alumínium-ötvözetből készült, a mérete pedig megegyezik az EP600 méretével. Minden egyes EP600 mellé akár 16 ilyen akkumulátormodult is csatlakoztathatunk, amelyek segítségével elérhető a 79,3 kWh összkapacitás, ezzel akár 7-10 napig is fedezhető egy háztartás energiaigénye.

Az EP600 és a B500 egymásra pakolható, így rengeteg helyet meg tudunk spórolni. Bármikor is legyen szükség elektromos áramra, a BLUETTI EP600 készen fog állni a megsegítésünkre.

Miért olyan fontos az akkumulátor egy napelemes rendszerben?

Ha függetlenedni szeretnénk a hálózattól, vagy nincs is lehetőség hálózati csatlakozásra, akkor egy napelemes rendszer magában foglal a napelemek mellett egy napelemes generátort, beépített vagy bővítő akkumulátorokkal.

A napelemek képesek hatékonyan összegyűjteni a napfényt, amelyet az akkumulátorokban tárolható elektromos energiává alakítanak át, későbbi igénybevételre. Így a napenergia felhasználható napnyugta után, vagy felhős napokon is.

Tehát ha valaki szeretne megszabadulni a magas villanyszámláktól vagy felkészülne a váratlan áramkimaradásokra, természeti katasztrófákra, akkor számára az EP600 energiatároló-rendszer egy olyan stabil megoldás lesz, amelyre mindig számíthat.

Mi teszi kiemelkedővé az EP600 rendszert a piacon?

Az otthoni energiatároló-rendszerek már évek óta jelen vannak és ténylegesen megváltoztatták az életünket. Ezek a megoldások számtalan különböző méretben és variációban állnak a rendelkezésünkre.

A többi piacon lévő napelemes generátorral összehasonlítva, az EP600 egyik nagy előnye az, hogy hibrid inverter található a belsejében, ami azt jelenti, hogy a felhasználónak mindössze annyit kell tennie, hogy a napelemeket egyszerűen becsatlakoztatja a generátorba, és a rendszer máris működőképes. Nincs szükség több inverterre vagy MPPT vezérlőre.

Elérhetőség és árazás

Bizonyos jelentések szerint egyes országok és régiók drasztikus lépéseket tettek annak érdekében, hogy enyhítsék az Európát sújtó energiaválságot, amely a télen fogja elérni a csúcspontját. A BLUETTI munkatársai azt állítják, hogy az EP600 és B500 rendszer hamarosan elérhetővé válik, még az idei tél beköszönte előtt kapható lesz az Egyesült Királyságban, Európában és Ausztráliában.

Az előrendelés várhatóan még november előtt megkezdődik, amelyet a BLUETTI weboldalán lehet majd megtenni. Itt bárki feliratkozhat, hogy egyrészt naprakész maradjon a gyártó újdonságaival kapcsolatban, másfelől bevezető áron juthasson hozzá a BLUETTI legújabb napelemes rendszereihez.

Habár az árazás még nem dőlt el véglegesen, egy erősen ajánlott kombináció, amely 1 db EP600 és 2 db B500 modulból áll, 8999 euróba fog kerülni – árulta el James Ray, a BLUETTI marketingigazgatója. Szerinte ez az összeállítás mindent tartalmaz, amire egy fogyasztónak szüksége lehet.

Háromfázisú 230V/400V-os rendszerként az EP600 és B500 kombó nem használható a 100-120 V-os hálózati feszültséget alkalmazó országokban. Az amerikai és a japán vásárlóknak így egy kicsit még várniuk kell, mivel részükre egy másik, teljes háztartást ellátó rendszert készítenek elő a BLUETTI munkatársai.

A BLUETTI-ről

A BLUETTI több, mint 10 éves iparági tapasztalatával igyekezett hű maradni a fenntartható jövő koncepciójához, mégpedig beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmas, zöld energiatárolási megoldások gyártása révén. A gyártó több, mint 70 országban van jelen és világszerte ügyfelek milliói szavaznak neki bizalmat. További információért látogass el a BLUETTI oldalára.

Forrás: BLUETTI

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid