Bemutatták a Sony Xperia XA2, XA2 Ultra és az Xperia L2 mobilokat

0

Ahogy az várható volt, a Sony a mai napon három új okostelefont leplezett le. A sokat pletykált “keret nélküli” csúcsmobil még várat magára, de a most bemutatott készülékek is megérdemlik a figyelmet.

Sony Xperia XA2 és XA2 Ultra

Az Xperia XA2 és XA2 Ultra is Snapdragon 630 processzorral érkezett, ám az előbbi egy 5.2 colos, az utóbbi pedig 6 colos kijelzőt kapott. A felbontás mindkét mobilnál Full HD, és összességében maradt a már megszokott Sony dizájn. A vastagabb alsó és felső kávákat az oldalsó keret eltüntetésével igyekezett kompenzálni a gyártó, illetve a panel két széle enyhén hajlított lett. Ami rossz hír, hogy bár bőven elfért volna, sajnos nincs sztereó előlapi hangszóró.

Sony Xperia XA2 Ultra

Sony Xperia XA2 Ultra

A kisebb modellben 3 GB RAM és 32 GB-os belső tárhely található, az akkumulátor pedig 3300 mAh-s, míg a nagyobb készülék 4 GB RAM-ot, 32 vagy 64 GB tárhelyet és egy 3580 mAh-s telepet kapott. A mobilok természetesen már USB-C porttal érkeznek, és a 3.5 mm-es jack csatlakozó sem maradt ki.

Sony Xperia XA2

Mindkét mobil Android 8.0-val jön már gyárilag, és kaptak microSD bővítési lehetőséget, Bluetooth 5.0-t, NFC-t, és ami még érdekes, hogy az ujjlenyomat-olvasót nem oldalt, hanem a hátlapon találjuk.

Nem esett még szó a kamerákról. A készülékek hátlapjára egy 23 MP-es Exmor RS szenzor került f/2.0 apertúrával, hibrid autofókusszal és 4K videófelvételi lehetőséggel, illetve 120 fps-es lassítással. A főkamera tehát megegyezik, az eltéréseket az előlapon találjuk. Az XA2 egy szimpla 8 MP-es egységet kapott 120 fokos látószöggel, míg az XA2 Ultra egy duál megoldással bír. Az egyik szenzor 16 MP-es, és van benne optikai képstabilizátor, a másik pedig 8 MP-es, és 120 fokos a látószöge.

Sony Xperia L2

Az Xperia L2 egy alsó-középkategóriás vagy belépőszintű ajánlatnak tűnik. Egy 5.5 colos HD kijelzőt kapott négymagos, 1.5 GHz-es processzorral, 3 GB RAM-mal, 32 GB-os bővíthető tárhellyel, 13 és 8 MP-es kamerákkal, illetve 3300 mAh-s aksival. Itt is van USB-C port, de a Bluetooth verziószáma 4.2, a rendszer pedig Android 7.1.1.

Az új készülékek árát még nem árulta el a Sony, de valamikor februárban várható a megjelenésük.

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid