Bemutatták az LG G5-öt

1

Az LG végre hivatalosan is bemutatta új csúcsmobilját, a G5-öt. Nézzük, hogy milyen lett a dél-koraiak régóta várt újdonsága!

Nem túlzás azt állítani, hogy az LG G5 az egyik legizgalmasabb idei csúcsmobil, pedig még csak február van. Igazából nem is egyetlen készülékről van szó, hiszen a moduláris kialakítás révén igény szerint alakíthatjuk a G5-öt (persze azért nem úgy, mint a Google legómobiljánál). A unibody fémház ellenére a készülék alsó része leszedhető, és különböző modulokat csatlakoztathatunk, ráadásul így az akksi is cserélhető.

LG-G5-hivatalos-01

Az egyik ilyen modul az LG Cam Plus, ami egy valódi kamerává varázsolja a G5-öt. A csatlakoztatható egység vastagabb, mint maga a mobil, így egy kézzel is kényelmesen megfogható, és a segítségével könnyebben fotózhatunk vagy videózhatunk. Ráadásul ebben egy plusz akksi is van, amivel 4000 mAh-ra növekszik az eredeti, 2800 mAh-s kapacitás.

LG-G5-kamera-modul-1

LG-G5-kamera-modul

A másik nagyon érdekes modul az LG Hi-Fi Plus, ami prémium zenehallhatási élményt kínál, egy másikkal pedig akár kontrollerré is átalakíthatjuk a mobilunkat, amivel drónokat irányíthatunk.

LG-G5-audio

Az LG G5 tehát a világ első moduláris csúcsmobiljának is nevezhető, de önmagában, bővítés nélkül is megállja a helyét. Az előlapon egy 5.3 colos QHD IPS panelt találunk, ami “Always On” funkcióval érkezik, azaz folyamatosan megjeleníthető rajta az óra és az értesítések.

LG-G5-Always-On-01

Az LG szerint naponta átlagosan 150-szer pillantunk a mobilunkra, hogy megnézzük az időt, vagy hogy történt-e valami, és a G5 esetében ez sokkal egyszerűbb lesz, hiszen nem kell külön aktiválni a megjelenítőt. Ráadásul az üzemidőre sem lesz túlzottan rossz hatással a funkció, óránként kevesebb, mint 1% lesz a merülés.

LG-G5-specs

A készüléket a Snapdragon 820 hajtja, ami jelenleg az egyik legerősebb mobilos SoC, nem sok versenytársa van, és a 4 GB RAM is jó hatással lesz a sebességre. A belső tárhely 32 GB-os, ráadásul ez akár egy 2 TB-os microSD kártyával is bővíthető.

LG-G5-kamera-kozeli

Ami nagyon érdekes még, az a kamera. A hátlapon két szenzor is van, egy 16 megapixeles normál látószöggel, és 8 megapixeles, ami széles, 135 fokos látószöggel bír. A minőség sokat javulhat, az LG még kevés fénynél is remek képeket ígér. Az előlapon pedig egy 8 megapixeles szenzor feszít, ez bőven elég lesz szelfizéshez. Természetesen az ujjlenyomat-olvasó sem maradt ki a készülékről, ez a hátlapon van, a hangerő gombjai viszont a mobil oldalára kerültek.

LG-G5-kamera

Az LG új csúcsmobilját a hozzá kapható kiegészítők teszik még különlegesebbé. Az LG 360 VR egy könnyen hordozható VR szemüveg, az LG 360 Cam segítségével pedig 360 fokos fotókat és videókat készíthetünk. Az LG Rolling Bot is nagyon érdekes, ez egy kis, gömbölyű robot, amit akár távolról is vezérelhetünk, és megfigyelhetjük vele a lakásunkat.

LG-G5-Friends

LG-G5-hivatalos-05 LG-G5-hivatalos-04 LG-G5-hivatalos-03

Az LG G5 négy színben lesz kapható (ezüst, arany, pink és titán), és egyszerre jelenik majd meg a legtöbb piacon, remélhetőleg ebbe Magyarország is beletartozik. A megjelenés pontos ideje, és az ár egyelőre nem ismert.

forrás: LG

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid