Hivatalos a Samsung Galaxy S7 és S7 edge

0

A Samsung végre hivatalosan is bemutatta új zászlóshajóit, a Galaxy S7-et és a Galaxy S7 edge-et. Nézzük, hogy milyen újításokat hozott a két csúcstelefon!

Mint arra számítani lehetett, a külső tényleg nem változott sokat a S6 modellekhez képest, maradt többek között a fém keret és az üveg hátlap. A Samsung mérnökei azonban most megoldották a vízállóságot: az S7 és az S7 edge is IP68-as tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy akár 30 percet is kibírnak 1.5 méter mélyen a víz alatt. Mindez fölösleges zárósapkák nélkül, a tömítések a készülék belsejében vannak.

galaxy-s7-galaxy-s7-edge-official-6

Mindkét modell egy QHD felbontású Super AMOLED kijelzőt kapott, de míg az S7 5.1 colos lett, addig az S7 edge 5.5 colos, és két oldalra lehajló kialakítással bír. A panelek érdekessége, hogy egy “Always On” funkcióval rendelkeznek (akárcsak a nemrég bemutatott LG G5). Ez annyit jelent, hogy a kijelző “kikapcsolt” állapotban is mutathatja az órát és az értesítéseket. Ez ráadásul nem jár túl nagy extra fogyasztással, köszönhetően az AMOLED technológiának.

galaxy-s7-01

Az új modellek kétféle hardverrel kerülnek majd piacra: lesznek Exynos 8890 és Snapdraogn 820 hajtotta változatok is. Egyébként mindkét lapkát a Samsung gyártja 14 nm-es technológiával. Az S6-hoz képest a számítási teljesítmény 30%-kal nő, míg a grafikus teljesítmény 64%-kal. A Samung PC szintű grafikát ígér.

Samsung-Galaxy-S7-S7-Edge

Felmerülhet a kérdés, hogy ez a hatalmas erejű hardver mennyire melegszik majd. Nos, szerencsére ezzel nagy valószínűséggel nem lesz gond, hiszen a Samsung mindkét új csúcsmodellt folyadékhűtéssel látta el.

galaxy-s7-hutes

RAM-ból 4 GB-ot kapunk mindkét modell esetében, belső tárhely tekintetében pedig 32 és 64 GB-os opciók lesznek. Szerencsére a microSD bővítés lehetősége is adott ezúttal, aminek bizonyára sokan örülnek majd.

galaxy-s7-microsd

Nagyon sokat várunk az S7 modellek kameráitól is. A hátlapra egy 12 megapixeles szenzor került, mégpedig f/1.7-es rekesznyílással, ami gyenge fényviszonyoknál is remek fotókkal kecsegtet. A Samsung ezt egy összehasonlítással szemléltette, az ellenfél pedig természetesen nem más, mint az iPhone 6S Plus.

galaxy-s7-kamera

Amiben még nagyot alkot a Samsung új kamerája, az a fókuszálás gyorsasága. A Dual Pixel technológiának köszönhetően ugyanis az összes képpont részt vesz a folyamatban. Az pedig ne tévesszen meg senkit, hogy az S6-hoz képest csökkent a felbontás, hiszen az egyes pixelek mérete jelentősen nőtt, azaz összességében jobb minőséget kapunk. Ráadásul az S7 kamerája alig áll ki a hátlapból.

galaxy-s7-back

A szelfikamera szintén f/1.7-es, és a felbontás itt maradt 5 megapixel.

galaxy-s7-galaxy-s7-edge-1

Ami még nagyon sokat javul az elődökhöz képest, az az üzemidő. A vékony, kompakt kialakítás ellenére az S7-be egy 3000 mAh-s, az S7 edge-be pedig egy 3600 mAh-s akksit sikerült belepréselni. A Samsung annyit fűzött a bemutatón a dologhoz, hogy egy töltéssel végignézhetünk egy teljes Trónok harca évadot, ami nem hangzik rosszul.

https://www.youtube.com/watch?v=cyohHyQl-kc

A Samsung Galaxy S7 és S7 edge március 11-én jelenik meg világszerte, és akik előrendelik, azok egy Gear VR-t kapnak ajándékba a készülékhez. Az előrendelési ár hazánkban 250 és 280 ezer Ft (a Telekomnál, de biztos kapható lesz máshol is).

forrás: Samsung

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid