Bemutatták a HTC 10-et

2

A HTC az elmúlt évek során folytonos mélyrepülésben volt, amit a szakma és a rajongók is aggódó tekintettel figyeltek, a befektetőkről már nem is beszélve. Ennek ellenére a vállalat hite saját magában és a termékeikben egy pillanatra sem szűnt meg. Ez az optimizmus és dacos élni akarás szülte a HTC 10-et, amelyet a mai napon végre be is mutattak, ahogyan az várható volt. 

Persze nyilván ott a kérdés: vajon az új zászlóshajó elegendő lesz-e arra, hogy a tajvani vállalat a T-1000-hez hasonlóan összeálljon darabjaiból, és ismét a siker szelein szárnyaljon? Vajon mennyi igaz a beharangozott tuti fícsörökből? Nyilván ezekre a kérdésekre csak huzamosabb használat után lehetne válaszolni, azt viszont semmi nem akadályozza, hogy legalább papíron megismerkedjünk az újdonsággal.

htc-10-official-01

A HTC 10 visszahozta az UltraPixel nevet annak teljes dicsőségében, a hátlapon található 12 megapixeles kamera valóban hatalmas méretű pixelekkel (1.55 mikrométer) dolgozik, miközben a rekeszértéke f/1.8-as. Kéttónusú LED villanó, lézeres autófókusz és optikai képstabilizátor segíti a kamera munkáját, ami manuális móddal is rendelkezik, és akár 4K felbontású videókat is tud rögzíteni Hi-Fi minőségű hanggal. Emellett akár 12-szeres lassításban is készíthetünk felvételeket, és a hyperlapse videóknak sincs semmi akadálya.

htc-10-official-04

Az előlapi kamera sem lett ócskaság, igaz, mindössze 5 megapixeles a felbontása, viszont valóban belekerült az a bizonyos optikai képstabilizátor. A szenzor pixeljei 1.34 mikrométeresek, az apertúra f/1.8-as, mindezt azért írom, hogy a száraz statisztikákra gerjedőknek is meg legyen az öröme. Nyilván egy jó fotó ezen túl még számos más dolognak a függvénye, reméljük a tajvaniak ilyen téren sem okoznak csalódást.

htc-10-official-02

A BoomSound mint fogalom újra elő lett ásva, de a sztereó hangszórópár helyett Dolby Audio hangszórókat kapunk, egyik a mély, másik a magas frekvenciájú hangok kibocsátásáért felel. A “mélynyomó” és a normál hangszóró is rendelkezik saját erősítővel. Ami még igazán dicséretes, az a kiváló hangminőséget ígérő headset, ez Hi-Fi minőséggel kecsegtet, ami jelen esetben azt jelenti, hogy a hangzása az átlagoshoz képest kétszer akkora frekvenciatartományt fed le. A három mikrofonos zajszűrés szinte már csak hab a tortán.

htc-10-official-05

És akkor lássuk a többi jóságot! A mobil 5.2 colos kijelzőjén QHD – egészen pontosan 1440×2560 – felbontásban terpeszkednek a pixelek, amelyet hajlított peremű Gorilla Glass véd a külső behatások ellen. A panel technológiája végül nem AMOLED lett, hanem Super LCD 5.

htc-10-official-10

A Sense 8 interfésszel öltöztetett Android 6.0 rendszert egy Snapdragon 820 lapka pörgeti fel, 4 GB RAM társaságában. Létezik 32 GB-os és 64 GB-os változat is, de akármelyik is találtatna szűkösnek, a microSD-s bővítés opciója adott marad. A mobilt egy 3000 milliamperórás telep látja el energiával, amelyet mindössze harminc perc alatt félig lehet tölteni, hála az általa támogatott Quck Charge 3.0 szabványnak. Az akkumulátor töltése USB-C porton keresztül történik.

htc-10-official-09

A kezdőképernyőnek dedikált Home gomb egyúttal ujjlenyomat-olvasó is, amivel akár 0,2 másodperc alatt feloldható a mobil, ennek két oldalán pedig kapacitív vezérlőgombokat találunk.

Most pedig jöhet a szokásos HTC feketeleves: árak és megjelenés. A telefon előrendelése már a mai naptól lehetséges (nem nálunk), de a kiszállítás csak májusban indul. Az alap, 32 GB-os modellért 700 dollárt kell majd leszurkolni az USA-ban, ami azt jelenti, hogy hazánkban jócskán 200.000 Ft fölött nyit majd a mobil.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid