Bemutatták a jövő mobilját, a Vivo APEX 2020-at

0

Megérkezett a Vivo APEX 2020, ami a széria korábbi tagjaihoz hasonlóan azt igyekszik bemutatni, hogy merre tart a technológia, és milyen lesz a jövő csúcsmobilja. A koncepció készülék eredetileg az MWC-n debütált volna, de a rendezvény elmaradt a koronavírus miatt, így most leplezték le hivatalosan.

A Vivo APEX 2020 egy rakat futurisztikus új technológiát sorakoztat fel, kezdve a portok és fizikai gombok nélküli kialakítással. Oldalt valódi gombok helyett nyomásérzékeny felület van, tölteni pedig kizárólag vezeték nélkül lehet a telefont, mégpedig 60W-tal, ami még a vezetékes megoldásoknál is igen ritka.

A telefon akkumulátorának pontos kapacitását egyelőre nem árulta el a Vivo, de 60W-tal egy 2000 mAh-s telep durván 20 perc alatt teljesen feltölthető.

Az APEX 2020 egy 6,45 colos, 2330×1080 pixeles hajlított FullView kijelzővel bír, amelyen nem található semmiféle notch vagy bevágás. A 16 MP-es szelfikamera a megjelenítő mögé került, és amikor nincs használatban, akkor teljesen láthatatlan, ugyanis a fölötte lévő kijelzőréteg képes arra, hogy a fényt átengedje.

Hagyományos beszédhangszóró szintén nincs, a képernyő rezegtetésével generálja a hangot a mobil, de talán ez a legkevésbé meglepő újítás, hiszen láthattunk már hasonló megoldásokat más készülékeknél.

Nem esett még szó a hátlapi kamerákról, amelyek szintén elég érdekesek lettek. A fő szenzor 48 MP-es, és egy gimbalszerű stabilizátort kapott, ami állítólag 2-szer olyan hatékony, mint egy normál OIS. Ezen kívül van hátul még egy 16 MP-es periszkópos telefotó kamera is, ami valódi mozgó lencsés kialakítással bír, így az optikai zoom 5x és 7,5x között változtatható mindenféle digitális trükközés nélkül.

A Vivo APEX 2020 egy koncepciótelefon, így a pontosabb hardveres jellemzői nem annyira lényegesek, ezeket nem is árulta el a gyártó. Valószínűleg nem kerül forgalomba, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet majd hasonló mobilunk. Jó esély van rá, hogy az itt bemutatott fejlesztések nagy részét viszont látjuk majd a Vivo NEX 4-ben, ami talán valamikor nyáron debütál.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid