Bemutatták a Samsung Gear S3 okosórát

0

A Samsung végre bemutatta várva várt új okosóráit, a Gear S3 Classicot, illetve a Gear S3 Frontiert. Az órák nagyobbak, jobbak, és tovább bírják egy feltöltéssel, mint a korábbi generáció.

Ahogyan azt említettem, a Gear S3 órák nagyobbak az előző generációhoz képest, ami a gyakorlatban 1.3 hüvelykes kijelzőméretet jelent. Éppen ezért a dél-koreaiak nem fogják abbahagyni a Gear S2 modellek forgalmazását sem, hátha valakinek túl nagyra sikeredett az aktuális kiadás. Akik viszont így vannak vele, egy csomó újdonságról és fejlesztésről lemaradnak.

gear s3

A megjelenítő Always On funkciója sokkal jobb lett, 16 millió szín megjelenítésére képes (az előd meg csak nyolcat tudott). Ráadásul a kijelző meglepően aktív marad ebben az alacsonyabb energiafogyasztású üzemmódban is.

gear s3

Az újdonság támogatja a Samsung Pay mobilfizetési lehetőséget, NFC-n és MST-n keresztül, míg a Gear S2 csak NFC csippel büszkélkedhetett. A Gear S3 mindegyik verziója boldogul a telefonhívásokkal, az LTE modemmel rendelkező variánsok ráadásul önállóan is használhatók telefonálásra. Az órákon Tizen operációs rendszer fut, amivel könnyedén megbirkózik a házon belül fejlesztett, 1.0 GHz-en duruzsoló kétmagos processzor (Exynos 7270), ami 14 nanométeres gyártástechnológia révén készült. A rendszermemória 768 MB, míg a belső tároló 4 GB-os. A 380 milliamperórás telep állítólag 3-4 napos használatot is kibír, amit az energiatakarékos üzemmód képes megduplázni.

Samsung-Gear-S3-Classic-and-Frontier

A viselhető okoskütyü masszív kialakítást kapott, IP68 szabvány szerint áll ellen az elemeknek, ráadásul a 316L rozsdamentes acélötvözetből készült háza remekül bírja a tengervizet is. Az AMOLED technológiát használó 360×360 felbontású kijelző sem maradt oltalom nélkül, hiszen a különleges kialakítású, nemrég bemutatott Gorilla Glass SR+ üveg védi. A Samsung emberei szerint majdnem olyan szívós anyag, mint a zafír. A szíjak standard 22 mm-es szélességgel rendelkeznek.

A két kiszerelés közti fő különbség az, hogy a Gear S3 Frontier egy sportosabb karóra, amely fekete színben, és kizárólag gumi pántokkal kapható. A kettő közül ez az, amelyiknek van LTE modemes változata. A Classic viszont csak Wi-Fi-s kiadásban kapható, a színe ezüst, a szíja pedig bőrből van. Mindkét változat egységesen 399 euróba fog kerülni itt Európában, de hogy mikor jelennek meg, azt még nem tudni.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid