Bemutatták a világ első hajlítható okostelefonjának utódját, a Royole FlexPai 2-t

0

Sokak legnagyobb meglepetésére egy viszonylag ismeretlen kínai cég volt az, amelyik elsőként előrukkolt egy flexibilis képernyővel rendelkező okostelefonnal, ez volt a Royole FlexPai. A készülék számos szempontból kezdetlegesnek bizonyult, ám most ezeket a gyermekbetegségeket hivatott orvosolni az újabb generáció, amelyet végre hivatalosan is bemutattak. A telefonról egyelőre nem derült ki minden apró részlet, és a megjelenése is később várható, de a fontosabb újításokról azért beszámolt a vállalat.

A Ryole FlexPai 2 harmadik generációs Cicada Wing flexibilis megjelenítőt kapott, amely jóval kevésbé gyűrődik hajlítás közben, sikerült csökkenteni a hajlítási sugarat, ráadásul a panel sokkal jobb kontraszttal, betekintési szögekkel, és megnövelt fényerővel rendelkezik.

Nem meglepő módon az okostelefon belsejében Snapdragon 865 lapkakészlet végzi a számításokat, amelyet egy 5G modem egészít ki, és bár tudjuk, hogy az operatív memória típusa LPDDR5 RAM lesz, a pontos kapacitás egyelőre nem ismert, mint ahogyan arról sem ejtettek szót, hogy egészen pontosan mekkora UFS 3.0 háttértárral kerül forgalomba a készülék. Ezeket a részleteket valószínűleg akkor pontosítják majd, amikor a hajlítható mobil forgalomba kerül, erre pedig 2020 második felében kerülhet sor.

Amennyire kezdetlegesnek tűnt az első generáció megjelenítője, most a Royole FlexPai 2-é pont ennyire látszik fejlettnek, a gyártó emberei pedig egyáltalán nem sajnálták az időt annak bemutatására.

Ha minden igaz, a képernyő képes lesz akár 200.000 alkalommal is meghajlani meghibásodás nélkül, plusz a gyártás során alkalmazott több, mint száz mikro- és nanoanyagnak köszönhetően a rétegek sokkal könnyebben nyerik majd vissza eredeti alakjukat, így a képernyő jóval kevésbé fog gyűrődni használat közben.

Azért valljuk be az őszintét, az a bizonyos kitüremkedés a legtöbb hajlítható okostelefonon eléggé csúful néz ki, ha ezen csak kicsit is tudott javítani a Royole fejlesztőcsapata, az már egy kisebb győzelemként értelmezhető.

A vállalat munkatársai szerint a megjelenítő 1,3x nagyobb színtartománnyal és 500x jobb kontrasztaránnyal rendelkezik mint a legtöbb felsőkategóriás LCD panel. A kijelzőt egyébként ellátták egy egyedi tervezésű vezérlő chippel is, a panel ráadásul képes több irányba hajlani, feltekerhető, és a gyártó állítása szerint ezen folyamatok közben semmit nem fog csökkenni a minősége. Nagy szavak, kíváncsian várjuk, mennyiben valósulnak meg ezek az ígéretek!

Miközben sorra mondják le a nagyobb bemutatókat, a készüléket egy teljesen az alkalomnak dedikált rendezvényen mutatták be Kínában, a show műsorvezetője pedig személyesen a gyártó vezérigazgatója, Bill Liu volt. A ceremónián azt is megemlítették, hogy a Royole és a ZTE partnerségre lépett egymással, amelynek gyümölcse valószínűleg egy FlexPai 2-re hajazó ZTE mobil lesz, de pontosabb részletekkel egyelőre nem szolgáltak.

Forrás: GSMArena és AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid