Bemutatták a Xiaomi elektromos autóját, lesz Pro és Max verzió is

0

A Xiaomi hivatalosan is bemutatta első elektromos autóját, az SU7-et, ami már decemberben gyártásban lesz, és a következő évtől meg is lehet vásárolni.

A Xiaomi neve a legtöbbeknek még mindig a telefonok miatt ismerős, pedig már rengeteg termékkategóriában jelen vannak. A vállalat nagyjából 2,5 éve jelentette be, hogy beszállnak az elektromos autók piacára is, és bár már akkor is úgy tűnt, hogy komolyan gondolják ezt, azért elég sok volt a kérdés és a bizonytalanság. Mostanra viszont már le is leplezték az első modellt, a Xiaomi SU7-et, ami egy szedán lesz, vagyis olyan autók ellen indul harcba, mint a Tesla Model 3.

Már hivatalos képek is vannak az újdonságról, ami három verzióban fog megjelenni, az alap SU7 mellett lesz SU7 Pro és SU7 Max, ezek az elnevezések kísértetiesen ismerősek a telefonok világából. És mielőtt mindenki az iPhone-okra gondolna, és utánzást kiáltana, eláruljuk, hogy “Pro” és “Max” utótaggal rendelkező mobilja is hamarabb volt a Xiaominak.

Az SU7 méreteit tekintve 3 centi híján 5 méter hosszú, 1,96 méter széles, illetve 1,46 méter magas lesz, a tengelytáv 3 méter, az önsúly pedig 1980 és 2205 kg közötti. Kapható lesz egy és kétmotoros verzióban, 19 és 20 colos felnikkel, illetve 210 és 256 km/óra közötti végsebességgel. Meg lehet majd vásárolni Lidar szenzorral és anélkül, és ami még érdekesség, hogy a Xiaomi új rendszere, a HyperOS fut majd minden modellen.

Az indulóár jó eséllyel 15-20 millió Ft között lesz, de hogy meg lehet-e majd vásárolni Magyarországon, és ha igen, akkor mikortól, arról egyelőre nincs hír.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid