A Samsung két évre előre bejegyeztette a hajlítható mobiljai nevét

0

A Samsung már most a jövőbe tekint, így nemrég be is jegyeztette hajlítható telefonjainak nevét a 2024-es és 2025-ös évekre egyaránt. Habár a készülékek elnevezéseit korábban regisztrálták, azok csak most lettek nyilvánosak, egyúttal pedig igazolják a Samsung közelmúltban tett nyilatkozatait, a megfizethető hajlítható okostelefonokat illetően.

A Samsung már tavaly szeptemberben bejegyeztette a Galaxy Z Fold 6 és Z Fold 7 neveket, most pedig a Galaxy Z Flip 6 és Z Flip 7 nevek kerültek sorra. A SamMobile értesülései szerint a Galaxy Z Fold 6 és a Galaxy Z Fold 7 neveket idén szeptemberben megújították, viszont a két Galaxy Z Flip modell esetében csak most hozták nyilvánosságra a regisztrációt. Egyébként a Samsung Galaxy Z Flip 6 kapcsán annyit már tudni, hogy az elsődleges kamerát 50 megapixelesre cserélheti a gyártó, a prototípusok tesztelése állítólag már most is zajlik. Most csak egy 12 megapixeles fő kamera virít a Galaxy Z Flip 5 hátoldalán, így ez valóban előrelépés lesz.

A Samsung Galaxy Z Fold 5 esetében már rendelkezésre áll egy 50 megapixeles elsődleges képrögzítő egység, amelyben Samsung ISOCELL GN3 szenzor teljesít szolgálatot. A Galaxy Z Flip 6 és Galaxy Z Fold 6 hátoldalán viszont már egy ISOCELL GNK érzékelő kaphatja a főszerepet, a modul neve onnan lehet ismerős, hogy a Pixel 8 Prón is alkalmazzák ezt az egységet. Dual Pixel Pro autofókusz és 14 bites RAW fotók készítése – ez mind benne van a szenzor repertoárjában, előbbi villámgyorsan követi a mozgó tárgyakat, utóbbi pedig az élénk színekért felel. Kanyarodjunk vissza a telefonok neveihez!

A Samsung a Szellemi Tulajdonok Világhivatalánál is regisztrálta mobiljait, így aztán a bolygón egyetlen gyártónak sem lesz lehetősége arra, hogy a saját készülékei esetében használja azok neveit. Sajnálatos módon olyan neveket nem regisztrált a Samsung, amelyeket olcsóbb, megfizethető hajlítható mobilokhoz lehetne társítani. Vagyis nagyon úgy fest, hogy a dél-koreai gyártó egyáltalán nem blöffölt akkor, amikor azt állította, egyelőre nem készülnek elérhető árú, középkategóriás hajlítható okostelefonokkal.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid