Betiltja a YouTube a reklámblokkolókat, már jönnek a figyelmeztetések

0

A YouTube Premium előfizetői száma 2022-ben rekordszámú, 80 millió felhasználóra nőtt, és a Google erre reagálva bejelentette, hogy 2023-ban többet fektet az előfizetési ajánlataiba. Amit akkor még nem tudtunk, hogy ezzel párhuzamosan az ingyenes verziót használók még nagyobb hátrányba kerülhetnek, aminek az egyik fő célja természetesen az lehet, hogy még több embert rávegyenek az előfizetésre.

A Redditen egy felhasználó nemrég arra panaszkodott, hogy videónézés közben megjelent egy felugró ablak, amely arról tájékoztatta, hogy “a YouTube-on nem engedélyezettek a reklámblokkolók”. Az üzenet felajánlott egy gombot a “YouTube-hirdetések engedélyezésére” az illető reklámblokkoló szoftverében, majd elmagyarázta, hogy a hirdetések teszik ingyenessé a szolgáltatást a felhasználók milliárdjai számára, és hogy a YouTube Premium reklámmentes élményt kínál. Egy másik gomb is megjelent a Premium tagság egyszerű regisztrációjához.

A Reddit moderátorai üzenetet kaptak a YouTube csapatától, amelyben megerősítették, hogy ez a felugró ablak egy kísérlet része, amelyet a vállalat végez. Úgy tűnik, hogy ez egy nagyon korlátozott tesztelés, mivel kevés felhasználónál jelent meg, de jól jelzi, hogy milyen tervei vannak a keresőóriásnak.

A Google már régóta hadilábon áll a reklámblokkolókkal, 2016-ban kitiltotta a kifejezetten reklámblokkoló alkalmazásokat a Play Store-ból, és olyan változtatásokat hajtott végre a Chrome-ban, amelyek a közeljövőben a reklámblokkoló bővítmények végét jelenthetik. A YouTube beágyazott hirdetéseivel szemben azonban a reklámblokkolók nagyrészt hatástalanok, így ez a teszt kevésbé a reklámblokkolók blokkolásáról, mint inkább a YouTube Premium népszerűsítéséről szól.

Miután a Google-nek sikerült a népszerű YouTube Vancedet is többé-kevésbé lekapcsolnia (ez egy népszerű, harmadik féltől származó YouTube-alkalmazást, amely Premium előfizetés nélkül blokkolta a beágyazott hirdetéseket), a reklámoktól irtózó felhasználóknak lassan tényleg nem marad más lehetősége, mint az előfizetés.

Magyarországon egyébként nem olyan vészesen drága a YouTube Premium, a családi csomaggal havi 2690 Ft-ért összesen 6 fiókot tehetünk reklámmentessé (és persze más előnyök is vannak). Ezek ráadásul bármilyen fiókok lehetnek, nem kell feltétlenül családtagnak lennie, akár több ismerőssel is össze lehet dobni a havidíjat.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid