Betiltják az iPhone-ok forgalmazását Brazíliában, mert nincs töltő a dobozban

0

Nem ez az első eset, hogy az Apple összetűzésbe keveredett a brazil hatóságokkal, már az iPhone 12 modelleknél is büntetést szabtak ki a vállalatra, amiért töltő nélkül árulta a mobiljait. Most már “visszaesőnek” számítanak, ezért komolyabb szankciókat hoztak.

A Brazil Igazságügyi Minisztérium egyrészt kötelezte az Apple-t, hogy állítsák le azoknak az iPhone-oknak a forgalmazását, amelyeknek nincs töltő a dobozában. Ez gyakorlatilag az összes aktuális modellt érinti, hiszen már az iPhone 12 óta nem mellékel adaptert a vállalat.

A brazil hatóságok szerint az Apple nem komplett terméket árul, mivel a töltő egy alapvető tartozék, ami nélkül nem használhatók a készülékek. A minisztérium szerint hiába érvelnek a környezetvédelemmel, semmi bizonyíték nincs arra, hogy a töltők kihagyása valóban jó hatással lenne a környezetre, ráadásul a Lightning csatlakozóhoz való ragaszkodás pontosan ellentétes ezzel, hiszen az iparág nagy része már USB-C csatlakozót használ, így többféle töltőre és kábelre is szüksége van a felhasználók nagy részének.

A tiltás mellett az Apple egy átszámolva 2,3 millió dolláros büntetést is kapott. Az almás cég azzal érvel, hogy a vásárlóik tisztában vannak a készülékeik töltési lehetőségeivel. Valószínűleg a bíróságon folytatódik az ügy, így még nem tudni, hogy pontosan mi lesz a vége, de az iPhone 14 széria megjelenése előtt ez valószínűleg nem jön jól a vállalatnak.

Via GSMArena, AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid