Bill Gates szerint a Windows Mobile-nak le kellett volna győznie az Androidot

0

Egyszerűen és röviden kijelenthetjük, hogy a Microsoftnak nem igazán volt szerencséje, már ami az okostelefonos piacot illeti. A Windows Mobile pár évvel ezelőtt a földbe állt, és a vállalatnak később lényegében el kellett hagynia ezt a piaci szektort. A cég alapítójának, Bill Gates-nek határozott véleménye van arról, mi volt a kudarc hátterében, szerinte mindenki Windows Mobile rendszerrel telepített okostelefont használna manapság Android helyett, ha anno egy bizonyos esemény nem hiúsítja ezt meg.

Bill Gates úgy gondolja, hogy a Windows Mobile operációs rendszerű okostelefonok térnyerésének útjában az állt, hogy az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma trösztellenes pert akasztott a Microsoft nyakába, így a cégnek kénytelen volt minden energiáját erre fordítania, ahelyett, hogy inkább fejlesztették volna az okostelefonokra szánt rendszert. Ezt a szomorú relevációt egy a New York Times-nak adott interjúban osztotta meg a Microsoft alapítója. Gates úgy véli, amikor a jogi intézkedéseket megkezdték cége ellen, egy hatalmas áttörés küszöbén voltak, ám a pereskedés egyszerűen elterelte a figyelmüket, pedig ha ez nem így történik, ma a Windows Mobile lenne az Android helyén.

A Microsoft finoman szólva sem zökkenőmentes átállása Windows Mobile-ról Windows Phone-ra lehetővé tette az Android számára, hogy beelőzze őket. Ugyanakkor a redmondi vállalat kezében ott volt egy hatalmas lehetőség, melyet szimplán elvesztegettek. Gates bevallotta, majdnem sikerült Windows Mobile rendszert tenni egy Motorola zászlóshajóra, de ezt a sanszot is elszalasztották. Végül az említett cég piacra dobta első Android rendszerű okostelefonjait, valamikor tíz évvel ezelőtt, és ezek sikeresek is lettek. Egyébként nem ez az első alkalom, hogy Bill Gates a Microsoft okostelefon-piaccal kapcsolatos hibáiról, kudarcokról, és a kihagyott lehetőségekről beszél. Ha emlékeztek, pár hónappal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy a legnagyobb hiba, amit elkövettek, az volt, hogy hagyták a Google-t az Apple legnagyobb kihívójává válni.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid