Bivalyerős Acer kütyü érkezett Chrome OS-sel

0

A Chrome OS a Google másik nagy dobása az Android mellett, és azon túl, hogy a rendszer képes bizonyos körülmények között zöld robotos alkalmazásokat futtatni, nagyrészt olcsón beszerezhető készülékeken fut. Az egyik legújabb ilyen eszköz az Acer all-in-one PC-je, a Chromebase, ami érintőképernyős változatban is megvásárolható.

Azok kedvéért, akik nem ismerik a Chrome OS-t, elárulok néhány fontos részletet. A rendszer igazából egyetlen alkalmazásra épül, ez pedig nem meglepő módon maga a Chrome böngésző. A különféle kiterjesztések és webes applikációk segítségével tudjuk testre szabni számítógépünket, amelynek igazán teljes értékű működéséhez alapvető a folyamatos internetkapcsolat.

acer chromebase

Az Acer egybeszámítógépére visszatérve decens specifikációkkal és megfizethető árral találjuk magunkat szembe. A Chromebase 21.5 hüvelykes IPS kijelzőt kapott, amelynek felbontása Full HD, és opcionálisan érintőképernyővel is kapható. A gépezet belsejében a mobilprocesszorok egyik aktuális csúcsa, az NVIDIA Tegra X1 ketyeg nem kevesebb, mint 4 GB RAM társaságában. A belső tárhely mérete ugyan csak 16 GB, de a bővítési lehetőség természetesen adott.

Az Acer Chromebase kétféle kiszerelésben lesz kapható, az érintőképernyő nélküli változatért 329 dollárt, míg a másikért 429 dollárt kell majd leszurkolni, de az elérhetősége sajnos egyelőre csak az Egyesült Államokra korlátozódik.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid