BlitzWolf BW-F3 Bluetooth hangszóró teszt

0

Hatalmas a kínálat a Bluetooth hangszórók piacán, de rengeteg a gagyi termék, ami pedig jó, az legtöbbször nagyon sokba kerül. Szerencsére akadnak kivételek, ilyen BlitzWolf BW-F3 is, ami 10 ezer Ft alatti áron kínál minőségi, strapabíró kivitelt, és nagyon jó hangzást.

A BlitzWolf egy viszonylag friss, néhány éves márka, egyelőre főleg powerbankokat, töltőket és Bluetooth hangszórókat gyártanak, és a legfőbb célkitűzésük, hogy elérhető áron kínáljanak minőségi termékeket. Nemrég próbáltuk a vállalat gyorstöltésre is alkalmas, 5 USB-s töltő adapterét, amiben egyáltalán nem csalódtunk, most pedig a BW-F3 nevű hangszóró érkezett meg hozzánk tesztelésre. Nézzük mit is tud ez a kis eszköz!

Csomagolás

BlitzWolf-BW-F3-Napidroid-01

A BlitzWolfnak nem erőssége a csicsás csomagolás, de ezzel semmi gond nincs, amíg a dobozban lévő termék rendben van. A BW-F3-hoz kapunk egy töltőkábelt, egy AUX kábelt, egy csuklópántot, valamint egy angol használati útmutatót, és másra nem is igazán lesz szükségünk.

Külső

A BlitzWolfnak van egy divatosabb, fémházas hangszórója is, a BW-F1, a nálunk járt BW-F3-at viszont inkább masszív, strapabíró külső jellemzi. A külső borítás nagyrészt valamilyen gumiszerű anyagból áll, de van benne műanyag is, a hangszórórácsok pedig fémből vannak. Az összeszerelésre nem lehet panasz, nagyon egybe van a hangszóró, nem recseg-ropog, és fogásra is kellemes, minőségi érzetet kelt.

BlitzWolf-BW-F3-Napidroid-02

A masszív kivitel ellenére azért nem túlzottan nagy az eszköz, egész pontosan 188x78x50 mm-es dimenziókkal bír, a súlya pedig 425 gramm, azaz még viszonylag könnyen hordozható.

BlitzWolf-BW-F3-teszt-02

A BlitzWolf BW-F3 mérsékelten vízálló az IPX5 tanúsítvány szerint, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy víz alá nem szabad meríteni, de egy kis ráfröccsenő vizet még kibír, azaz nyugodtan magunkkal vihetjük a strandra vagy egy tópartra.

A készülék elülső oldalán két darab 40 mm átmérőjű 5W-os hangszórót találunk, és ezeken kívül hátul van még egy szintén 5W-os passzív mélynyomó, ami remekül teszi a dolgát, de erről majd később.

BlitzWolf-BW-F3-teszt-04

Fent négy darab gombot találunk. A bal szélsővel tudjuk ki- és bekapcsolni a masinát, utána van a hangerő le, amivel zenét léptetni is lehet. A harmadik a play/pause, és ezzel tudunk hívást felvenni is, vagy hosszú megnyomásra elutasítani. Az utolsó pedig a hangerő fel, amivel a következő számra is ugorhatunk.

BlitzWolf-BW-F3-Napidroid-04

Jobb oldalt találunk egy zárósapkát, ami mögött a csatlakozók rejtőznek. Van itt egy 3.5 mm-es AUX bemenet, valamint egy microUSB port a töltéshez. Ezeken túl egy mikrofon is került az eszközre, ami a hívások lebonyolításához elengedhetetlen.

BlitzWolf-BW-F3-Napidroid-05

Említést érdemel még a “csuklópánt”, ami inkább csak egy fogantyú. Az én kezem ugyanis sehogy se fért bele, de azért meg lehet fogni, tehát nem teljesen haszontalan. Alul pedig van egy apró csavaros csatlakozó, olyasmi mint a fényképezőkön és kamerákon, szóval gondolom állványra is lehet tenni a hangszórót.

Beüzemelés, használat

A beüzemelés egyszerűbb nem is lehetne. Bekapcsoljuk a készüléket (hangjelzés és elkezd kéken villogni), majd a telefonon a Bluetooth-t, és rácsatlakozunk a hangszóróra.

BlitzWolf-BW-F3-Napidroid-06

Ha a telefonról akarjuk bontani a kapcsolatot, az könnyen megtehető a Bluetooth beállításoknál, vagy egyszerűen csak kikapcsoljuk a Bluetooth-t. A hangszóróról is bontható a kapcsolat, csak nyomjuk meg egyszerre a hangerő fel és le gombokat.

Egyébként Bluetooth nélkül, vezetékkel is használható a hangszóró, köszönhetően a 3.5 mm-es AUX bemenetnek.

A BW-F3-ban egy 2000 mAh-s aksi van, amivel 60-70%-os hangerőn nagyjából 7-8 órán keresztül hallgathatunk zenét egy töltéssel. A töltési idő pedig durván 3 óra.

BlitzWolf-BW-F3-teszt-03

A hangzás szerintem nagyon jó az árhoz képest, elől szépen szólnak a közép és a magas tartományba eső hangok, a hátul található mélynyomónak köszönhetően pedig a mélyek is erőteljesen jelen vannak. A maximális hangerő egész magas, szabadban is megállja a helyét, nem csak beltérben.

Hívásokat is tudunk fogadni, a hangszórón fel tudjuk venni, illetve le tudjuk tenni a hívást, de van lehetőség elutasításra, valamint az utolsó szám visszahívására is. A mikrofon is szépen teszi a dolgát, így a másik félnél is tiszta a hang.

Összegzés, ár

BlitzWolf-BW-F3-teszt-01

A BlitzWolf BW-F3 minőségét és hangzását tekintve simán felveszi a versenyt a 15-20 ezer forintos versenytársakkal, az ára viszont jóval kedvezőbb, a Banggood weboldalán már kb. 8.500 forintért megvásárolható ingyenes szállítással. Jelenleg kétféle színben érhető el, kékben és narancssárgában, de az alap mindkettőnél fekete.

Ha esetleg nem annyira fontos a strapabíró kivitel, és valami klasszikusabb dizájn jobban tetszene, akkor nagyon jó választás lehet a BlitzWolf BW-F1, ami nagyjából ugyanezeket tudja. (Ezt is megtalálod a Banggoodon.)

A Banggood egyébként egy ismert, népszerű kínai webáruház, bátran lehet rendelni tőlük. Most lesz 10 éves az oldal, és az alkalomból rengeteg akcióval várják a látogatókat. A kedvezményes ajánlatokat itt találod.

A tesztkészüléket a Banggood.com biztosította.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid