Bluedio T7 Plus Bluetooth fejhallgató teszt – koncert élmény

0

A Bluedio T7 Plus azok számára lehet kiváló választás, akik olcsón keresnek remek teljesítményt nyújtó vezeték nélküli Bluetooth fejhallgatót, és a vezetékes kapcsolat lehetőségéről sem szeretnének lemondani.

  • A Bluedio T7 Plus a maga 46,99 dolláros árával nem fogja megtépázni a költségvetésünket. Most a 6C4568 kuponkód felhasználásával ezt az összeget még lejjebb tornázhatjuk.  Egészen pontosan 42,99 dollárra, ami nagyjából 13500 forint. Ebben az árban már a Priority Line szállítás költsége is benne van!

A Bluedio különböző audió kiegészítők gyártására szakosodott kínai vállalat. Az elmúlt 2 évtizedben számtalan terméket piacra dobtak, a vásárlói visszajelzések alapján nem egy kutyaütő gyártó. Az évek során több olyan fülhallgatót is kínáltak, amelyek olyan funkciókat és hangminőséget nyújtanak, amit csak a jóval drágább eszközöknél találhatunk meg.

A Bluedio T7 Plus olyan pluszt ad, amely egy-két kategóriával feljebb is lazán megállja a helyét, ezért érdemes lehet közelebbről is megismerkedni vele. A füles egy szép nagy fekete dobozban érkezett, melynek bontogatása közben a Macska-jaj (Casablanca) című film ikonikus mondata ugrott be. ,,Louie, I think this is the beginning of a beautiful friendship”. Vajon ez tényleg egy gyönyörű barátság kezdete lesz?

A Bluedio Turbine sorozatú fülhallgatójának hetedik generációs tagja egy igényes és nagyon informatív fekete dobozban érkezett. A pakkban egy ritkán látott USB Type C és a Jack 3,5 mm-es jack csatlakozóval szerelt audio kábel, egy USB Type C töltőkábel, egy több nyelvű felhasználói kézikönyv és egy praktikus tároló zacsi bújik meg, amiért ismét jár egy nagy pacsi.

A 190 x 170 x 90 milliméteres dimenziókkal és 290 grammos tömeggel rendelkező füles over-the-ear típusú, tehát teljesen elfedi a fület. Viselése több órán át kényelmes, nem nyomja a fület, és a jól illeszkedő műbőr párnák alapból is hatékonyan kizárják a külső zajokat. A műanyagból és fémből építkező füles meglehetősen masszív és tartós szerkezet benyomását kelti.

A Bluedio a vezeték nélküli fejhallgatóknál meglehetősen gyakori, összecsukható szerkezet helyett a 90°-kal elforgatható kialakítás mellett döntött. A fejhallgató mérete a fém száron 9 fokozatban állítható, ezért kisebb és nagyobb fejmérettel rendelkező felhasználóknak sem okoz gondot a viselése.

A baloldali hangszóróházon a mikrofonokon és a levegő kilépőn kívül mást nem találunk. A fülhallgató jobb oldalán azonban van minden, mint a búcsúban. Itt található egy mikrofon a zajcsökkentéshez, ANC jelző LED, ANC kapcsoló, Bluetooth LED jelzőfény, Bluetooth bekapcsológomb, Shift gomb az ANC / MP3 bekapcsoló gombhoz és USB-C töltőport / audio csatlakozó. Ugyanazon fülhallgató-burkolat másik oldalán található egy SD-kártyahely, a hangerő fel / le gombok, a többfunkciós gomb, a levegő kilépő furatok és a mikrofon a telefon hívásokhoz. Ezt a sok mindent még leírni sem volt egyszerű, hát még kezelni. A nyomógombok egy kicsit idejét múlt megoldás képviselnek, és cseppet sem felhasználóbarát a kezelhetőség amúgy sem. A nemrégen tesztelt Tronsmart Apollo Q10 fényévekkel kifinomultabb ezen a téren.

Nagyon jól néz ki és feldobja a megjelenést a hangszórókat lezáró, koncentrikus körökkel díszített, polírozott fém lap. A jobb oldali fülhallgatón esetében integráltak egy érintésérzékelőt is. Dupla koppintással a zene megállítható/elindítható, hívás fogadható vagy a hangvezérlés indítható el. Ez a kopogtatós dolog jól működik, de elég barbár megoldás a már említett Q10 zseniális érintésvezérléshez képest.

A Bluetooth 5.0-s szabványt használó füles gyorsan kapcsolódik a megfelelő eszközhöz, a hatóköre átlagosan 10 méter. Párosításkor a státusz LED kék-piros villogásra vált, a sikeres kapcsolatot és egyébként minden a működéssel kapcsolatos információt egy pajkos, angol nyelvű női hang jelzi.

A fülhallgatóhoz tartozik egy okostelefonos applikáció is, amely tele van zsúfolva minden jóval. Nem, igazából kutyát és macskát sem érdekli az alkalmazásban lévő Bluedio reklám, Fórum, Videó, Emoji, Háttérképek szekció. Az egyetlen opció, amiért megéri koptatni a billentyűzetet, az a személyes fül alatt lévő intelligens beállítások. Itt találjuk a beépített lépésszámlálót, valamint az automatikus kikapcsolás, az elalvás mód, a dupla koppintás és az ANC kapcsolóit. Van itt még egy módválasztó is, melyben a normál, a védett és a gyermek mód aktiválható, a halláskárosodás megelőzése véget.

A hűha faktort egyértelműen a fejhallgató levételkor történő zene/film megállítás váltja ki, ez zseniális! A Micro SD-kártyáról történő zenelejátszás, vagy az, hogy a készülék automatikusan kikapcsol, ha tíz percig nem érzékel mozgást, szintén hasznos opciók.

A hang megosztás egy vezetékesen csatlakoztatott másik fejhallgatóval szintén überkirály fícsör, amely nagyon jól jött az esti TV nézés közben. A Bluedio a különálló 3,5 mm-es analóg port és USB-C töltőport helyett ugyanazt az USB-C portot használja mindkét célra. Ha egy kis cég képes erre, akkor a befutott márkák miért szerencsétlenkednek külön portokkal?

A BT 5.0 kapcsolat nagyon stabil, tapasztalatom szerint filmnézésnél nem csúszik a hang. Játék közben megvan a megfelelő térhatás és a pozicionált hanghatások is rendben vannak. A gyárilag megadott 30 órás zenehallgatás egy feltöltéssel, valamint a 2 órás feltöltési idő is helytálló információ, bár nem mértem le percre pontosan.

A Bluedio T7 Plus 4-mikrofonos aktív zajcsökkentő rendszerét egy TM2327 ANC chip vezérli. A legerősebb szinten 4 mikrofont, a leggyengébb szinten pedig 2 mikrofont használ 25, illetve 18dB-lel csökkentve az alacsony frekvenciatartományban a zajokat. Utazáskor és relax közben nagyon hasznos funkció, olyan, mintha a háttérben egy vízesés morajlana, alig hallhatóan. Zenehallgatáskor azonban érdemesebb kikapcsolni a zajszűrést.

A Bluetooth fülhallgatók alapvetően zenehallgatásra lettek kifejlesztve, de a beépített mikrofonoknak köszönhetően telefonhívások lebonyolítása is megoldható. A hívásminőség nem lesz olyan, mint egy headsetnél, de bőven az elfogadható határ felett van mindkét oldalon a szint.

A fejhallgatóban titán bevonatú, 57 mm-es membránok dolgoznak. A dinamikus hangszórók frekvenciaválasza 20 Hz – 20 KHz között mozog, az impedancia 16 ohm, míg az érzékenységük 115 dB. Az AAC és az aptX támogatás kimaradt, helyettük az SBC (Subband Codec) hangkódolási algoritmus szerepel a repertoárban.

Bármilyen hangcucc tesztjében a legfontosabb az, hogy miként szólal meg az adott technika által a zene. Vajon úgy halljuk a zenéket a Bluedio T7 Plus használatakor, ahogyan a művészek azt megálmodták? Ennek kiderítésére kértem egy kis segítséget a főnökömtől, aki már vagy 30 éve minden szabadidejét a zenének szenteli, – és a pecázásnak, de ez irreleváns információ jelen esetben.

Az őrnagy úr, vagyis a főnököm a fentebb lévő videóban, a bal szélen pengeti a ritmusgitárt, a szintén tűzoltó kolléga, szóló gitáros mellett. Ők stúdió körülmények között, sávokra lebontva, a legapróbb részletekig ismerik az általuk játszott zenét. Szóval felpattant a Boss fejére a Bluedio füles, szem becsuk és csak a zenére koncentrált.

A véleményt idézem ,, olyan érzésem volt az első másodpercekben, mint amikor anno az Edda koncert elkezdődött, ez brutálisan jól szól. Tiszta és erőteljes, a mély, a közép és magas hangokat helyesen osztja el. A hangszerek, az énekhang, az apró részletek mind-mind nagyon szépen elkülönülnek és a basszus is nagyon erőteljes”. Mindezt Bluetooth kapcsolaton keresztül történt, 3,5 mm-es jack csatlakozón keresztül hallgatva még rárak egy lapáttal a zenei élményre a T7 Plus.

Nem túlzás azt állítani, hogy az ilyen hangzással rendelkező fülesért az ismertebb márkák esetében ötször vagy hatszor több pénzt kellene kifizetnünk.

A Bluedio T7 Plus kapcsán vegyesek az érzéseim. A nyomkodós, kopogtatós, azt sem tudom melyik gombot nyomom vezérléssel a ,,kékdió T7 Plusz” nem lesz a barátunk. A gagyi telefonos alkalmazás, az SD-kártyás zenelejátszás, a lépésszámlálás is kiérdemlik a tök felesleges jelzőt.

Az érem másik oldalán egy masszív, tartósnak ígérkező, aktív zajszűréssel ellátott fülhallgató áll, amely ráadásul még jól is néz ki, bár ez igencsak szubjektív. Az olyan extrák Bluetooth fülhallgató esetén, mint az akkumulátor használat nélküli zenehallgatás 3,5 mm-es jack csatlakozón keresztül, vagy az automatikus megállítás a füles levételekor, nagyon szuper dolgok. A hang megosztás egy vezetékesen csatlakoztatott másik fejhallgatóval is szintén elégedett mosolyt csal az arcunkra. Azonban minden hangcucc esetében a visszaadott hangminőség a legfontosabb, ami nagyon ott van tesztalanyunk esetében.

A Bluedio T7 Plus a maga 46,99 dolláros árával nem fogja megtépázni a költségvetésünket. Most a 6C4568 kuponkód felhasználásával ezt az összeget még lejjebb tornázhatjuk.  Egészen pontosan 42,99 dollárra, ami nagyjából 13500 forint. Ebben az árban már a Priority Line szállítás költsége is benne van! Két darab vásárlása esetén 5%, három darab kosárba rakása után további 10%-os kedvezmény jár. A csomagot nekünk a DPD 14 nappal a megrendelés után sikeresen le is szállította.

A fülhallgató a Geeklifetime webáruháztól érkezett, amely a Jiahong Group e-kereskedelemmel foglakozó cégcsoport tagja. A tavalyi évben 184 milliárd forintos forgalmat bonyolító vállalat biztos lábakon áll. A vezetőség és az alkalmazottak nagy része az egykor szebb napokat megélt Gearbest tagjai közül kerültek ki. Egyszerűen ők is megelégelték a Gearbestnél kialakult helyzetet, ezért elég erős háttértámogatással, jó árakkal, gyors szállítással és sok ígérettel megkezdték a működésüket.

További részletek és rendelés ezen a linken.

 

Fontos tudnivalók a vásárláshoz: Kis összegű rendelés esetén garantáltan nincs vámolás (37 euró vagy ~41 dollár alatt), drágább termék esetében pedig vásárolj EU raktárról vagy válassz valamilyen vámmentes szállítást (pl. Priority Line/EU Priority Line). A kupont (ha van) a rendelés során tudod beírni, csak utána csökken le a termék ára. Fizetni mindenképpen PayPallel ajánlott külföldi oldalakon, mert ez védi a vásárlót, vagyis Téged.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid