Bréking! A Nokiáé lett az Alcatel

0

A Nokia csak most tért vissza a mobilpiacra, de máris egy igen meglepő bejelentéssel nyitottak: övék az Alcatel márka!

A Nokia még 2016-ban vásárolta fel a francia Alcatel-Lucent nevű telekommunikációs vállalatot, hogy egy kis előnyt szerezzenek a hálózati infrastruktúra piacon. Most azonban kiderült, hogy ezzel a lépéssel a finn vállalathoz került az Alcatel telefonmárka is. Ezt a Nokia nemrég hivatalosan is megerősítette:

The Alcatel brand was licensed by Alcatel-Lucent to TCL for mobile phones and devices and this license expires at the end of 2024. When Nokia acquired the assets of Alcatel-Lucent in 2016, this also included licensing agreements for the Alcatel brand.

Magyarul arról van szó, hogy egy ideje már a kínai TCL használja az Alcatel márkát, amit korábban az Alcatel-Lucenttől licenceltek. Ez a megállapodás 2024-ben jár le, viszont mivel a Nokia megvette a francia vállalatot tavaly, így már tőlük “bérli” a márkát a TCL, és hozzájuk folynak be a licencdíjak.

Egyébként nemrég a BlackBerry márka használati joga is a TCL-hez került. Ez az oka például annak, hogy a BlackBerry DTEK50 kinézetre és hardveresen is teljesen megegyezik az Alcatel Idol 4-gyel.

BlackBerry DTEK50

Túl nagy változás egyelőre tehát nem várható az Alcatel telefonokkal kapcsoltban, továbbra is a TCL használja a márkát, de már a Nokiától licencelik azt.

A Nokia egyébként már egyáltalán nem gyárt okostelefonokat, ennek a jogát a HMD Global kapta meg, ők felelnek az új Nokia 3310-ért, valamint az idén bemutatott androidos mobilokért (Nokia 3, 5 és 6) is.

forrás: NPU

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid