Ezzel az eszközzel Android 7.1-es mobilt varázsolhatsz egy iPhone-ból

0

Tudom, kicsit clickbait szagú ez a fenti cím, pedig igaz, mégpedig szó szerint. Az Eye elnevezésű Kickstarter projekt nemrégen elérte a kitűzött célját – 95.000 dollárt – és így megvalósul az az Apple telefonokra szabott tok, ami lényegében nem más, mint egy plusz Androidos okostelefon. Ha az olvasottaktól még nem vesztetted el az eszméleted, akkor kérlek olvass tovább, mert van mit.

Tehát egy olyan iPhone tokról beszélünk, aminek a hátlapján egy külön megjelenítővel, saját mikrofonnal, hangszóróval, kamerákkal rendelkező, az almás telefontól szinte teljesen függetlenül létező Android rendszerrel dolgozó okostelefont találunk. A hátoldalon található kijelző 5 hüvelykes, AMOLED technológiát használ, és Full HD felbontású. Az extra telefon Android 7.1 rendszert futtat, a számítási feladatokat egy Helio P20 chipset nyolcmagos processzora végzi, megtámogatva a Mali-T880 MP2 grafikus gyorsítóval, ami 900 Mhz-en duruzsol.

A megjelenítő Always-On funkcióval bír, a készülék támogatja a vezeték nélküli töltést, a telep kapacitása 2800 milliamperóra. A rendszermemória 3 GB, a belső tárhely pedig 16 GB-os, de egy akár 256 GB-os microSD kártyával is tovább bővíthető. A duál SIM képes eszközből az NFC csip sem maradt ki, akárcsak a 3.5 mm-es jack.

Az Eye tok kétféle méretben lesz kapható. Az egyik az Apple iPhone 6, 6S, illetve 7 mobilokra lesz jó, míg a másikat ezen készülékek nagyobb testvéreire, vagyis a Plus variánsokra szabták.

Amikor az iPhone-t használják, az Eye akkumulátora nem merül, és ez fordítva is igaz. Jelen pillanatban 189 dollárral kell hozzájárulni a projekthez, és akkor egy 4G képes tok lesz a jutalmad, amit szeptembertől kezdenek el kiszállítani. Ha netán valaki egy hónappal korábban már birtokolni szeretné ezt a nem mindennapi iPhone tartozékot, akkor 20 dollárral többet kell leszurkolnia. A szerkezet kereskedelmi ára 229 dollár lesz.

Bár a projekt elérte céljait, ha netán ezen felül elérné az 500.000 dolláros mérföldkövet, akkor a tokhoz járna egy 10000 milliamperórás akkumulátor is, így akár powerbankként is használható lenne. 3 millió dollárnál a tokot IP67-es ellenállással vérteznék fel az elemek ellen, míg a 6 milliós álomhatárt túlhaladva képes lenne duál boot módon Ubuntu rendszert is futtatni. 15 milliónál már három rendszer is menne rajta, az utolsó a Windows 10 Mobile volna. Ha szeretnéd támogatni a koncepciót, vagy ilyen tokról álmodozol a készülékedre, akkor kattints bátran a ide!

KickStarter

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid