Egy klassz újítás lemaradt a Samsung Galaxy S8-ról

0

A Samsung Galaxy S8 az első olyan Galaxy S szériás okostelefon lesz, amin nincs fizikai home gomb. Ez már önmagában egy nagy lépésnek tűnhet a Samsung szempontjából, de igazából a koreai gigavállalatnak ennél jóval merészebb tervei voltak. A Galaxy S8-nak egy kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasója kellett volna hogy legyen, de a klassz újítást ennél a generációnál még nélkülöznünk kell, és most az is kiderült, hogy ennek mi az oka.

A koreaiak tehát úgy tervezték, hogy a Home gomb eltüntetése után az ujjlenyomat-olvasó a kijelző alá lesz beépítve, de a hírek szerint kifutottak az időből, és végül arra a megállapításra jutottak, hogy egyelőre le kell mondaniuk erről a megoldásról.

A cél elérése érdekében a Samsung a Synaptics nevű cégbe helyezte a bizalmát, illetve az anyagi erőforrásokat, ám a teszteredmények állítólag “frusztrálóak” voltak, és a koreai vállalat az utolsó pillanatban kénytelen volt ejteni a koncepciót.

Állítólagos fotón a Galaxy S8 Plus

Mivel már kezdtek kifutni az időből, és meg kellett indítani a tömeggyártást, úgy döntött a Samsung, hogy a biometrikus szenzort a hátlapra helyezi, egészen pontosan a kamera mellé, ami megmagyarázza annak szokatlan helyét. Ez tehát az utolsó pillanatban dőlt el, és tulajdonképpen kényszerhelyzet volt.

Az Apple egyébként szintén azon dolgozik, hogy eltávolítsa a home gombot a telefonjairól, amelynek helyét egy “funkció terület” venné át, ami a Touch Bar-hoz lehet majd hasonló. Az almás vállalat is érdekelt a kijelzőbe szerelt ujjlenyomat-olvasó megalkotásában, és mivel nekik durván fél évvel több idejük van a megvalósításra, lehet, hogy össze is fog jönni.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid