Visszatér a Tamagocsi

0

A 90-es évek egyik legnagyobb őrülete volt a Tamagocsi nevű játék, amelynek központi szereplője egy virtuális háziállat, ami egy apró tojás alakú készülékben élt, és amelyről nekünk, a nagyon is valós gazdáknak kellett gondoskodni. Bár hazánkban a számtalan kínai utánzat volt inkább ismert, az eredeti masinát a Bandai dobta piacra 1996 novemberében, és azóta 83 millió darabot értékesítettek belőle. A legfrissebb infók szerint a kisállat-szimulátor hamarosan egy viselhető okoseszköz formájában fog visszatérni.

Ha valaki esetleg anno lemaradt volna róla, vagy még túl fiatal ahhoz, hogy tudja mi is volt ez az őrület, lényegében egy aprócska kijelzővel rendelkező eszközről van szó, amely egy virtuális háziállatnak adott otthont. A kiberjószágot ugyanúgy etetni és gondozni kellett, mint valódi társait, máskülönben az hajlamos volt feldobni a bocskort. Szerencsére ez az állapot nem számított véglegesnek, viszont ilyenkor újra kellett kezdeni a kiskedvenc fejlesztését, ami módfelett bosszantó lehetett a tulajdonosok számára.

Nektek is volt?

A készüléket számtalan módon számtalan gyártó hamisította, de eredetileg a japán játékgyártó, a Bandai dobta piacra, ami most a Kotaku értesülései szerint fel fogja támasztani a maga idejében egyébként páratlan népszerűségnek örvendő eszközt.

Az új verzió Tamagotchi Smart néven fog futni, és egy vérbeli okoseszköz lesz, érintés és hangvezérléssel felszerelve. Előbbi azt teszi majd lehetővé, hogy a tulajdonosok megsimogathassák virtuális kedvencüket, az utóbbinak köszönhetően pedig beszélgetni tudnak majd az aprósággal. A készülék által felkínált funkciók között lesz lépésszámláló, digitális óra, illetve rendelkezésre áll majd egy opció, amelynek köszönhetően egy barát készülékével is szinkronizálni tudjuk a sajátunkat. Ha le akarnánk egyszerűsíteni, akkor azt mondanánk, hogy a Tamagotchi Smart egyesíti az eredeti eszköz szórakoztató vonásait egy okosóra képességeivel.

A kis készülék mellé lehet majd venni úgynevezett TamaSma kártyákat, ezeket a gyártó külön fogja értékesíteni, a kártyákon mindenféle karakterek, tárgyak és egyéb exkluzív tartalmak lesznek, amelyeket le lehet majd tölteni a Tamagotchi Smartra.

A Tamagotchi Smart idén, november 23-án debütál Japánban, és ha minden igaz, lesz nemzetközi forgalmazás is, ám ennek részleteit még nem jelentették be.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid