Brutál kamerákkal jöhet a Huawei Mate 30 Pro

0

Friss információk érkeztek az új Huawei csúcsmobil, a Mate 30 Pro kamerarendszeréről, amelyek ha igazak, akkor bizony van bőven félnivalója a konkurenciának.

Korábban már megírtuk, hogy két 40 MP-es kamera lehet a Mate 30 Pro hátlapján, most pedig egy másik forrás nem csak megerősítette ezt, de további infókkal is szolgált. A fő szenzor hatalmas méretű lesz (1/1,5″), a rekeszértéke f/1,6 és f/1,4 között alakul majd, és RYYB pixelelrendezést kapunk (hasonlóan a P30 Próhoz). A másik 40 MP-es érzékelő 1/1,7″-os mérettel és 120 fokos ultraszéles látószöggel bír majd, míg a telefotó kamera egy 8 MP-es (minden bizonnyal periszkópos) megoldás lesz 5-szörös optikai zoommal. Bár erről nem esik szó, de ezek mellé egy 3D-s ToF kamera is kerül majd a mobil hátlapjára, így összesen négy szenzor lesz.

Ezek így összességében elég durván hangzanak, és nem csak a kamerák mennyisége vagy a rengeteg megapixel miatt. A nagy felbontás mellé nagy szenzorméret is társul, és a rekeszérték is rendben lesz, tehát minden esélye megvan a Mate 30 Prónak, hogy a mobilos fotózás új király legyen. Persze azért várjuk meg, mivel készül az Apple és a Google, illetve ott lesz a Galaxy Note 10 is, ami állítólag szintén javul kicsit az S10 mobilokhoz képest kamerás téren.

A Huawei egyébként valószínűleg nem csak a hátlapi, hanem az előlapi kamerára is ráfekszik, ennek az egyik jele, hogy egy egész széles notch-csal jön a Mate 30 Pro. Egész biztosan lesz valamilyen 3D-s arcfelismerő, ami a portréfotóknál is besegíthet majd.

A Mate 30 és a Mate 30 Pro valamikor október környékén érkezhet, és a Huawei vadonatúj hardvere, a Kirin 985 hajtja majd őket. Szinte biztosra vehető a méretes, 4000 mAh fölötti aksi, valamint a fejlett gyorstöltés, ami a Pro modell esetében akár 55 W-os is lehet. Már csak az a kérdés, hogy addigra rendeződik-e a vállalat és az USA viszonya, vagyis hogy továbbra is biztosíthatja-e a Google az Android rendszert és az egyéb szolgáltatásait.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid