Brutális 4K kijelzőn dolgozik a Sharp!

2

Pár éve még csodálkozva néztük a 720p-s HD kijelzők részletgazdagságát, ami akár 300 ppi-s pixelsűrűséget is jelentett egy kisebb méretű mobilon. Valamivel később megjelentek a full HD-s okostelefon panelek, és bár sokan tartották ezt fölöslegesnek, mégis pillanatok alatt 1080p-s készülékek árasztották el a piacot.

A full HD azóta általánossá vált, és az idei év slágere a QHD (2560×1440), ami sok esetben már az 500 ppi-s pixelsűrűséget is meghaladja. Persze ez már szabad szemmel alig látható különbséget jelent, mégis az egyre nagyobb felbontások felé tendál a világ.

Egyes hírek szerint a Sharp már mobilokba szánt 4K kijelzőkön dolgozik. A szinte hihetetlenül magas 4096 x 2160 pixeles felbontás egy 5.5 colos képátlójú panelen például 842 ppi-t eredményez, ami azért nem semmi. Mindez 2016-ban kerülhet tömeggyártásra, de persze addig is tartogat nekünk újdonságot a gyártó, hiszen állítólag már most is van 600 ppi körüli kijelzőjük, ami valamikor 2015-ben debütál.

Némi bizakodásra ad okot, hogy a források szerint nem csak a felbontás terén igyekeznek előrelépni, hiszen a Sharp már dolgozik a jelenlegi LTPS LCD technológia továbbfejlesztésén, és ez talán majd szabad szemmel is látható javulást hoz.

GSMDome

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid