Brutális áron jelent meg a tavalyi Sony Xperia Pro

0

A napokban írtunk róla, hogy közel egy évvel a bemutatója után végre piacra kerülhet a Sony Xperia Pro, és most beigazolódtak a hírek. A gyártó hivatalosan is bejelentette a forgalmazás részleteit, és bizony az ártól dobtunk egy hátast.

A Sony Xperia Pro gyakorlatilag egy módosított Xperia 1 II, annyival tud többet, hogy van rajta egy microHDMI port, és támogatja az mmWave hálózatokat, továbbá masszívabb kivitelű lett, vastagabb kerettel. Ehhez képest az ár több, mint duplája az eredeti készüléknek, míg az Xperia 1 II 1199 dollárba került a megjelenésekor, addig az Xperia Pro 2499 dollárt kóstál. Ez átszámolva körülbelül 744 ezer Ft.

A hazai adókkal nálunk 900 ezernél is többe kerülne a telefon, de persze fölösleges ezen hüledezni, ugyanis kizárólag az USA-ban kapható a Sony készüléke.

Az ár egyrészről nagyon magasnak tűnik, főleg ha azt vesszük alapul, hogy tavalyi hardver (Snapdragon 865) dolgozik a telefonban. Persze nem az átlagos felhasználók számára készült az Xperia Pro, a Sony leginkább a profi fotósokat és videósokat célozza meg a készülékkel, ami külső 4K kijelzőként használható a kamerákhoz, ráadásul a segítségével lehet élő adást közvetíteni akár 5G-n keresztül is. Számukra valóban praktikus lehet egy ilyen eszköz.

A Sony Xperia Pro már meg is vásárolható az Egyesült Államokban a már említett 2499 dolláros áron, máshol nem várható a megjelenése.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid