Brutális hardver kerül a Samsung Galaxy S8-ba

5

A Samsung egyik munkatársa bizalmas információkat adott el a gyártó egyik kínai konkurensének, amiért le is tartoztatták, ám az ügy számunkra szerencsés hozadéka, hogy egy rakat érdekes részlet szivárgott ki a Galaxy S8 processzorát illetően.

A SamMobile információi szerint a Galaxy S8-at az Exynos 8895 fogja hajtani, ami a gyártó első 10 nm-es gyártástechnológiával előállított lapkája lesz. A grafikus számításokat állítólag a legújabb Mali-G71 GPU végzi majd, ami közel kétszer olyan erős, mint a Galaxy S7-ben is használt Mali-T880.

A Mali-G71 egy új, Bifrost nevű architektúrára épül, és kifejezetten 4K-s VR tartalmak megjelenítésére tervezték, ami elég komoly számítási teljesítményt kíván. A GPU 850 MHz-es órajelen fog működni és támogatja majd a Vulkan API-t, az OpenGL ES 3.2-t, valamint az Android RenderScript technológiát.

mali-g71

Ezek után már szinte biztosra vehető, hogy a jövő év februárjában vagy márciusában bemutatásra kerülő Galaxy S8 4K felbontású kijelzőt kap, ami hatalmas lökést adhat a VR-technológiáknak.

forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid