8 éves az Android

0

Nyolc éve mutatták be az első androidos mobilt, a HTC Dream-et, vagy más néven a T-Mobile G1-et. A Google az alkalomból egy kis meglepetéssel is készült a rajongóknak.

Nyolc éve még teljesen mások voltak az erőviszonyok a mobiliparban, a Google nem számított akkora névnek ezen a területen. Akkor még kevesen sejtették, hogy a kicsúsztatható billentyűzettel szerelt G1-en debütáló rendszer mekkora utat fog bejárni az évek során.

HTC-Dream-Telekom-G1

Mai szemmel persze már nem tűnik annyira menőnek az első androidos mobil, de akkoriban nem is kívánhattunk volna jobbat. 3.2 colos HVGA (320×480) kijelző, egymagos Qualcomm MSM7201A processzor 528 MHz-es órajellel, 192 MB RAM, 256 MB bővíthető tárhely és egyetlen, 3.2 megapixeles hátlapi kamera jellemezte a készüléket. A mobil nem csak fizikai billentyűzettel volt felszerelve, egy trackball is segítette a navigációt. Érdekesség, hogy akkoriban még nem is támogatta az Android a virtuális billentyűzetet.

A T-Mobile G1 eredetileg Android 1.0-val debütált, és hivatalosan 1.6-ig kapott frissítést.

A születésnap alkalmából a Google a fenti tortát készítette el a rajongóknak. Ha jól megnézed, feltűnik rajta az összes nyalánkság, amiről Android verziót neveztek el.

forrás: Android (Twitter)

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid