Brutális lesz a hamarosan érkező új Nexus tablet!

0

Már korábban is sok pletykát hallhattunk az új Nexus tabletről, de most olyan információk érkeztek, amiket akár komolyan is vehetünk.

Az új HTC Nexus 8 tanúsítványt szerzett a koreai RRA oldalon, ami azt jelenti, hogy szinte biztosra vehető a készülék érkezése.

Nexus-8-RRA

Emellett kiderült néhány specifikációs részlet is az @UpLeaks Twitter bejegyzéséből. Ez alapján egy 64 bites Tegra processzor (Nvidia Tegra K1) teljesít majd szolgálatot az új Nexus tabletben, amihez nem kevesebb, mint 4GB RAM-ot kapunk.

nexus-8-leak

A korábbi hírek alapján a kijelző 8.9 colos lesz 2560×1600 pixeles felbontással, és mindez egy HTC-hez méltó prémium kivitelű fém házban foglalhat majd helyet. Kamerák tekintetében pedig egy 8 és egy 1.6 megapixeles darabra számítunk.

Az új Nexus tablet lesz az első Android L rendszerű táblagép, tehát szoftveres szinten is a legjobbat nyújtja majd. Ha hihetünk a pletykáknak, akkor mostanában kezdik a készülék tömeggyártását, ami azt jelenti, hogy akár már szeptemberben is bemutathatják a Nexus 8-at (vagy akármi is lesz a végleges neve). Mindent egybevetve tehát sűrű szeptember elé nézünk, hiszen szinte minden nagyobb gyártó új csúcsmodellel áll majd elő ebben az időszakban.

Nexus-8-HTC

Még egy kis plusz információ: az új Nexus tablet valószínűleg jóval drágábban érkezik majd, mint az elődei, azaz elmaradhat a megszokott kedvező ár. Ez többek között a prémium kivitelnek és brutális hardvernek köszönhető.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid