Brutális sebességgel kecsegtet a 6G

0

Igazából az 5G infrastruktúra sincs rendesen kiépítve a legtöbb régióban, de ettől még a kutatók nem álltak meg, és most is a jövő felé fordítják tekintetüket. A következő nagy telekommunikációs ugrás a 6G lesz – persze ez az elnevezés még nem hivatalos -, és a fejlesztésében vitathatatlanul a kínaiak lesznek az élen. A Kínai Tudományos és Technológiai Minisztérium ugyanis már megkezdte az előkészületi munkálatokat az új szabvány megalkotásához, és a bevont szakértők szerint az új adatkapcsolati metódus akár 8000-szer is gyorsabb lehet majd, mint a jelenlegi 5G hálózatok!

A fejlesztésben résztvevő tudósok szerint a 6G hálózatok révén elérhető lesz a brutális 1 TB/másodperces (elméleti) letöltési sebesség. Már több tucatnyi szakértő dolgozik a szabványon, de egyelőre még évek választanak el bennünket az új telekommunikációs metódus gyakorlatba való átültetésétől. Csak hogy értsétek mennyire nem kapkodnak az ilyesmivel, megsúgjuk, a mostani 5G technológiákat már 2008 óta fejlesztik, és a világ nagy részén még egyáltalán nem elérhetőek.

Mivel az 5G fejlődése kéz a kézben jár az IoT-vel, vagy legalábbis így kellene lennie, a 6G hálózatok teljesen új és forradalmi perspektívákat adhatnak majd a telekommunikáció világához. Bizonyos elképzelések szerint a jövőben nem holmi okosotthonok lesznek, hanem valódi okosvárosok, ahol minden kommunikál mindennel, fennakadások nélkül, hihetetlen sebességgel.

Visszatérve a realitás talajára, mivel még nagyon messze járunk a 6G debütálásától, egyelőre igazából csak találgatni lehet, mire lesz jó ez az alacsony késleltetéssel bíró, félelmetes adatátviteli sebességű megoldás. A korai becslések értelmében a jövő hálózati infrastruktúrái lehetővé teszik majd 40-50 db 4K felbontású mozi letöltését az általunk birtokolt eszközre, mindössze pillanatok leforgása alatt.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid