45 millió Ft-ot kell fizetnie annak a bloggernek, aki kiszivárogtatta a Xiaomi Mi 10 Ultrát

0

Nagyjából ennyit jelent forintban egymillió jüan. Ezt a büntetés kell megtérítenie a Xiaomi felé annak a bloggernek, aki a Mi 10 Ultra hivatalos bemutatója előtt kiszivárogtatta a készüléket. Az elkövető 2020. augusztus 11-én egy teljes kicsomagoló videót tett közzé az interneten, amellyel megsértette a gyártóval kötött titoktartási megállapodást.

A Beautiful Technology nevű blogger nemrégiben hivatalos levélben kért elnézést a Xiaomitól, amiért tavaly megszegte az együttműködési feltételeiket. A bocsánatkérő levélben Gu Xuyang, a publikáló csapat vezetője elismeri, hogy cselekedetei megsértették a titoktartási megállapodást, és azok súlyos következményeket okoztak. Az ügyben a Kínai Nemzetközi Gazdasági és Kereskedelmi Döntőbizottság hozott verdiktet, amelyet a blogger elfogadott, és amelynek megfelelően kártérítést kell fizetnie a Xiaominak.

A bocsánatkérő levél szerint az internetes szivárogtatónak egymillió jüant, vagyis hazai pénzben számítva nagyjából 45 millió forintot kell kifizetnie a gyártónak. A kártérítést az ítélethirdetéstől számított 30 napon belül kell eljuttatni a Xiaomi részére, emellett pedig a bíróság nyilvános bocsánatkérésre kötelezte a bloggert, amit, mint látható, annak rendje és módja szerint meg is tett. Kérdés ugyan, hogy az idő előtt kiszivárogtatott videóanyag milyen módon befolyásolta a Mi 10 Ultra eladásokat, és vajon miért ragaszkodik a gyártó ekkora kártérítéshez, de erre már valószínűleg nem fogunk választ kapni.

Xiaomi Mi 10 Ultra

Ráadásul a dolog állítólag nem volt szándékos. A szivárogtató elkészítette a videót, de azt nem tette közzé. A “bűnös” a blogger édesanyja volt, aki gyermeke távollétében véletlenül tette közzé a videót. A hölgy azt állítja, hogy látta az anyagot a számítógépén, és ő töltötte fel abba a bizonyos csoportba, ahol az először megjelent. Állítása szerint az egész teljesen véletlenül történt. Az asszony azt is elárulta, hogy a fiával közösen osztoznak egy számítógépen, és fogalma sem volt a fia és a Xiaomi között megköttetett titoktartási szerződésről. Természetesen törölték a videót, de akkor már túl késő volt, mert ahogyan a mondás tartja, az internet nem felejt.

Ha ez tényleg így történt, akkor talán lehetne egy kicsit elnézőbb a kínai gyártó, persze lehet, hogy mindez nem egyéb, mint egy megkésett próbálkozás a mundér becsületének mentésére. Szerintetek igazságos ez a nagy büntetés? Írjátok meg, mit gondoltok!

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid