Buszjegyet és parkolójegyet is lehet majd venni a Google Térképen keresztül

0

A Google folyamatosan igyekszik újabb és újabb hasznos funkciókkal ellátni a Térkép alkalmazást, nemrég például bevezették az osztott képernyős utcanézetet, hamarosan pedig olyan szolgáltatásokért is lehet majd fizetni az appon keresztül, mint a parkolás vagy a tömegközlekedés.

A keresőórás egy blogposztban mutatta be a Térkép app új funkcióit. A parkolásért való fizetés első körben 400+ amerikai nagyvárosban lesz elérhető a Passport és a ParkMobile szolgáltatókkal együttműködve, Google Pay-en keresztül. Amikor támogatott parkoló közelébe érünk, akkor meg fog jelenni egy “Pay for Parking” gomb a térképen. Ezután meg kell adni a parkolózóna számát, majd a kívánt parkolási időt, és már mehet is a fizetés.

A tömegközlekedéssel kapcsolatban annyit árult el a Google, hogy világszerte több, mint 80 közlekedései vállalattal fognak együttműködni első körben. Amikor megtervezzük az útvonalat, és kiválasztunk egy adott tömegközlekedési opciót, akkor meg fog jelenni a jegyvásárlási lehetőség is, így egyszerűbb lesz például buszon, metrón vagy villamoson utazni.

Valószínűleg elég sok időbe telik majd, mire Magyarországon is elérhetők lesznek ezek a lehetőségek, de reméljük, hogy azért egyszer sor kerül az itteni bevezetésre. Addig pedig esetleg külföldi utak során lehet majd használni ezeket a funkciókat, persze főleg akkor, ha vége lesz ennek a járványos időszaknak.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid