Csak 56 ezer Ft-ba kerül egy Galaxy S5 előállítása!

1

Érdekel, hogy mennyibe kerül a Samsungnak egy Galaxy S5 legyártása? Kevesebbe, mint gondolnád, ugyanis mindössze 256 dollárba kerül az összes felhasznált alkatrész és a gyártás költsége készülékenként. Ez nagyjából 56 ezer Ft, ami töredéke a végfelhasználói árnak. De vannak itt még további érdekességek is…

Az alkatrészek árait az IHS piackutató cég számolta össze, akik szerint “semmi különleges nincs benne”. A legdrágább alkatrész a Super AMOLED kijelző, ami talán a legjobb a piacon, ennek az ára 63 dollár, azaz kb. 14 ezer Ft. A Samsung a saját DRAM és flash memóri chipjét használja az S5-ben, ezek pedig összesen 33 dollárba kerülnek.

galaxy-s5-pic

A készülékben a Snapdragon 801-es chipset található meg, ami ugyan sok más csúcsmobilt is hajt, a pontos beszerzési ára mégsem ismert. Az viszont biztos, hogy ez is egy fajsúlyos tétel.

Érdekesség még, hogy egy nagyon olcsó, mindössze 4 dolláros ujjlenyomat olvasó került az S5-be. Persze ez meg is látszik, hiszen nagyon rosszul működik (szinte használhatatlan), ráadásul átverni is könnyű. Összehasonlításképpen az iPhone 5S ujjlenyomat olvasója 15 dollárba kerül.

galaxy-s5-kek

Ennél is olcsóbb a pulzusmérő, mivel ez csak 1.45 dollár, azaz ne várjuk tőle sokat. Összességében tehát nem mondhatjuk, hogy mindenből minőségi alkatrészt kapott a Galaxy S5. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 256 dollár csak az alkatrészek árát és az összeszerelési költséget (kb. 5 dollár) tartalmazza, és ezen túl még más költségei vannak a gyártónak, úgy mint a szoftverfejlesztés, a kutatás, a marketing és hasonlók.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid