Már januárban jön a Google legómobilja!

1

Korábban már írtunk róla, hogy a Google elég komolyan gondolja a moduláris telefonok fejlesztését, és azóta több nagy előrelépés is történt a Project Ara-t illetően.

A fejlesztés vezetője, Paul Eremenko közölte, hogy egy éven belül teljesen kész lesz a legómobil. Addig is a következő nagyobb események várhatók:

  • Most volt az első fejlesztői konferencia, és hamarosan jön a többi is. A másodikat júliusban, a harmadikat pedig szeptemberben tartják.
  • A fejlesztés, amivel az Ara különböző moduljai tudnak majd egymással kommunikálni, már májusban kész lesz, a rendszerszintű funkciók pedig szeptemberben működhetnek majd rendesen.
  • Az Android egyelőre még nem támogatja a változó hardvereket, de már dolgoznak a megoldáson. Az ehhez szükséges driverek decemberben készülhetnek el.
  • 2015 januárjában már megjelenhet a Project Ara első béta verziója, ami korlátozott számban már megvásárolható is lesz.

Ezt a béta verziós készüléket Grey Phone-nak hívják jelenleg a Google-nél, és mindössze 50 dollárba kerül majd a hírek szerint. Persze ezért csak a legegyszerűbb modulokat kapjuk meg, mint például a Wifi, vagy a kijelző. A neve, azaz a “szürke telefon” onnan ered, hogy ez tényleg csak egy alap szürke készülék lesz, amit később a tulajdonosok szabhatnak testre a különböző színű modulok segítségével. Ez egyébként 3D nyomtatási technológiával készül majd.

Project-Ara-Colors

Mire is jó ez az egész?

Az egész projekt lényege, hogy van egy üres váza a mobilunknak, aminek csak az a feladata, hogy összefogja a különböző modulokat. Ezek a modulok olyan alkatrészek lehetnek, mint az akkumulátor, a processzor, a memória, a kamera vagy éppen a kijelző. És ebben az a jó, hogy mindenki a saját igényei szerint pakolhatja össze a neki megfelelő mobilt, ráadásul ha valami elavul benne idővel, akkor sem kell az egészet kicserélni.

Project-ARA-sizes

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid