Csalódást keltő videón a Samsung Galaxy S10+

0

Az új Galaxy S10 modellek minden bizonnyal remek készülékek lesznek, de azért kell majd néhány kompromisszumot kötni velük. Az egyik ilyen a “lyukas” kijelző, de lesz más probléma is…

Többször megírtuk már, hogy a két nagyobb modell, vagyis az S10 és az S10+ kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval jön, ami nagyon modern és menő, de van vele egy kis gond: csak akkor működik rendesen, ha semmi nem kerül az ujjunk és a panel közé, vagyis még a kijelzővédő üveg is problémás. Pontosabban megoldható a dolog, ha kivágják szenzornál.

Az alábbi kiszivárgott videón elég jól látszik, hogy a Galaxy S10+ kijelzővédő üvegén nem csak az előlapi duál kameránál van kivágás, hanem az ujjlenyomat-olvasónál is, ami azért nem egy túlzottan kellemes dolog. Gondoljunk csak bele, hogy amikor majd lapozunk, görgetünk, akkor mindig érezni fogjuk, beleakad az ujjunk, ráadásul meg is töri majd valamennyire a képet.

Persze nem akarom túlzottan leszólni az S10-et, de nagyon úgy néz ki, hogy választaniuk kell majd a tulajoknak: vagy védőfólia nélkül használják a mobilt, ezzel kockáztatva a kijelző sérülését és egy 100 ezer Ft körüli javítási költséget, vagy pedig megbarátkoznak vele, hogy lesz egy kör alakú kivágás a kijelző közepén. A harmadik lehetőség, hogy nem használják az ujjlenyomat-olvasót (amennyiben lesz rá kivágás nélküli védőüveg). Egy szó mint száz, ez így kicsit félmegoldásnak tűnik, de a végső értékeléssel várjuk meg a megjelenést és az első teszteket.

Samsung Galaxy S10 és S10+

Egyébként az egyik legracionálisabb S10 modell az olcsóbb és kompaktabb Galaxy S10e lehet, ami lapos kijelzővel jön, és oldalt lesz az ujjlenyomat-olvasója, tehát ennél nem lesz problémás a megjelenítő védelme.

Samsung Galaxy S10e

A bemutatót február 20-án tartják, és a három Galaxy S10 mellett ekkor érkezhet a Samsung hajlítható mobilja, illetve néhány egyéb kütyü (okosóra, füles, stb.).

Forrás: MobileFun, via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid