Bajban a Huawei, sokat csúszhat Mate 40 mobilok bemutatója

0

Belsős jelentések szerint a Huawei nemrégiben azt az utasítást adta a beszállítóinak, hogy egyelőre hagyják abba az alkatrészek gyártását a Mate 40 mobilokhoz. Ez a döntés a zászlóshajók több hónapos csúszását is okozhatja.

Persze az is lehetséges, hogy a Huawei bemutatja ugyan a mobilokat időben, csak a forgalomba helyezés fog késni valamennyit, írja a Nikkei Asian Reviews nevű médiaorgánum. A Huawei az időt arra használja fel, hogy megoldást találjon a lapkakészlet-gyártás kérdésére, aminek most alaposan betett az amerikaiakkal vívott kereskedelmi háború legutóbbi hadmozdulata.

A kínai vállalat rendelkezik felhalmozott készletekkel processzorokból, de csúcskategóriás telefonokat nem lehet korábbi chipsetekkel felszerelni. Márpedig az USA legutóbbi húzása az volt ellenük, hogy már nem csak amerikai cégek nem üzletelhetnek a Huawei csapatával, hanem minden olyan vállalat, ami amerikai szabadalmakat használ, és ebbe sajnos beletartozik a Kirin chipeket gyártó TSMC is.

A kínai gyártó szeretett volna nyélbe ütni egy 700 millió dolláros bizniszt a tajvani TSMC-vel, de az Egyesült Államok minden ilyen jellegű megállapodást igyekszik vétózni, és ezt meg is teheti, amennyiben amerikai technológia is felhasználásra kerül a gyártás során. Ebbe pedig beletartozhatnak a Kirin 1020 lapkák és vélhetően a 7 nanométeres 5G modemek is.

A Mate 30 telefonok már Google Szolgáltatások nélkül debütáltak

Mivel a Kirin chipek előállítása nem megy, a Huawei kénytelen alternatívákat keresni, ám még ha rá is tudná tenni a kezét olyan konstrukciókra, amelyek a Qualcomm vagy a MediaTek műhelyében készülnek, akkor is jelentősen újra kellene tervezni a telefonokat, ami további késést jelentene a Mate 40 mobilok számára.

A Google Szolgáltatások elvesztése alaposan lelassította a Huawei nyugati terjeszkedését, viszont a cég Kínában továbbra is nagyon jól teljesít, ami a világ legnagyobb piaca, illetve a hálózatkiépítés is zökkenőmentesen zajlik az országban. Akárhogy is, a Mizuho Securites vezető elemzője szerint idén legalább 10 százalékos visszaesés lesz az okostelefon eladásokban, a teljes évre vonatkoztatva. A jelentések szerint a Huawei 20 százalékkal csökkentette az alkatrész rendeléseket a hanyatló érdeklődés miatt, ez az említett zuhanás persze hatással lesz a Honor márkájú telefonokra is.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid