Debütált a Huawei Nova Y90

0

A Huawei a weboldalán tett közzé egy vadonatúj középkategóriás okostelefont, ami a Nova Y90 névre hallgat. A mobil a nagy méretű kijelzője és akkumulátora, illetve a meglehetősen korrekt hardveres képességei miatt lehet méltó a figyelemre, habár elérhetőséget és árat egyelőre nem publikált a kínai gyártó.

A készülék 6,7 hüvelykes, LCD technológiára épülő, Full HD+ felbontású, 90 Hz-es kijelzővel rendelkezik, amely az érintéseket 270 Hz-es érzékenység mellett rögzíti. A panel felső kerete alatt, középre igazítva, egy kivágás belsejében találjuk az előlapi kamerát, amelynek felbontása 8 megapixel, rekeszértéke pedig f/2,0.

Ha már kamerák: a Huawei Nova Y90 hátoldalán egy 50 megapixeles, f/1,8 apertúrájú modul tölti be az elsődleges képrögzítő egység szerepét, amelyet egy 2 megapixeles makró egység, valamint egy szintén 2 megapixeles mélységérzékelő egészít ki.

Az okostelefon belsejében Snapdragon 680 chipset végzi a számításokat 8 GB operatív memória, valamint 128 GB háttértár mellett, más konfigurációról de egyelőre nincs szó. Az LTE modemmel szerelt lapkakészlet mellett egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor található, amely támogatja a 40 wattos SuperCharge gyorstöltést, ami a gyártó ígérete szerint 50 százalékra tölti a telepet mindössze 30 perc leforgása alatt.

A Nova Y90 EMUI 12 rendszert futtat, de azt egyelőre nem tudni, hogy ez melyik Android verzión alapul. A mobil kristálykék, gyöngyfehér, smaragdzöld és éjféli fekete árnyalatokban lesz kapható. Hogy egészen pontosan mennyiért és mikortól, illetve mely piacokon, azt egyelőre nem hozta nyilvánosságra a gyártó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid