Dedikált AI-chippel jöhet a Samsung Galaxy S10

0

Az utóbbi egy évben nagy hagsúlyt kaptak a különféle mesterséges intelligenciára épülő megoldások a mobiliparban, és bár a Samsung nem igazán volt úttörő ezen a téren, ők sem szeretnének kimaradni.

A mesterséges intelligencia a legtöbb készülék esetében leginkább csak szoftveresen mutatkozik meg, a fejlettebb modellek azonban már hardveresen is rásegítenek erre. Elsőként a tavalyi Kirin 970-ben mutatkozott be az úgynevezett NPU (neurális feldolgozó egység), amely egy különálló chip a mesterséges intelligenciával (AI) kapcsolatos számításokra. Az ilyen speciális processzorok sokkal hatékonyabban végzik el ezeket a feladatokat, mint mondjuk a CPU.

A legfrissebb hírek szerint a Samsung egy második generációs NPU-n dolgozik már közel egy éve, és minden bizonnyal a Galaxy S10-be már bele is kerül a fejlesztés, ami az Exynos 9820 chipset része lesz. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért második generáció, de minden bizonnyal korábban is dolgoztak már ilyen megoldáson, csak az végül nem került felhasználásra.

Szinte biztosra vehető tehát, hogy a Samsung Galaxy S10 egy dedikált NPU-val érkezik majd, így sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak a mesterséges intelligenciával kapcsolatos funkciók, és hatékonyabban is fognak működni ezek.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid