Diablo II játékbemutató

0

Van egy nagy baj ezekkel a mobiljátékokkal. Az egyik felük gyerekes grafikával bír, míg mások gyönyörűek, de az alkalmazáson belüli lehúzások teljesen elveszik az ember kedvét. Szerencsére formálódik egy harmadik csoport, amelyben régi, jól bevált, és sokak által szeretett PC-s nevek vannak, ezeket pedig folyamatosan portolják, emulálják Androidra. Ide tartozik a GTA, a Baldurs Gate, sőt – igaz Tegra exkluzívként -, ott van mindenki kedvenc FPS-e is a listán: a Half-Life 2. A szokásos Youtube körutamon pedig olyat láttam, ami szerintem nem csak nekem, de minden hack and slash RPG rajongónak meg fogja dobogtatni a szívét: a Diablo 2 is fut Androidon.

A régi jól bevált játékok mobilplatformokra való portolása kezd trenddé válni, ami egy üdvözölendő jelenség. Minden feltétel adott hozzá, hiszen ma már az ARM alapú processzorokba is olyan erő van, mint egy pár éves laptopban. A Blizzard klasszikusát azonban nem portolták, hanem egy remek – általam is kipróbált – alkalmazás, a Dosbox Turbo segítségével emulálják. Igen, a dolog még kezdetleges, nagyon kevés az FPS (másodpercenkénti képkockák száma), de a dolog működik, és valószínűleg egyre csak jobb lesz. A csodát egyébként azzal érik el, hogy Windows környezetet szimulálnak a programnak, ami az alkalmazás legutóbb beépített funkciója.

Itt egy angol nyelvű tutorial a játék életre keltéséhez:

Egy Nvidia Shield Tableten már egészen elfogadhatóan fut a játék:

A Dosbox Turbo egy igen impozáns listát is adott azokról a játékokról, amiket már kipróbáltak, és működtek, ráadásul ezek száma valószínűleg nőni fog. Az egészben nem az a forradalmi, hogy láthatjuk akadozva a Diablo 2-t, hanem az, hogy mindez egy mobil eszközön történik, és idővel ezek a nevek eljuthatnak egészen a zsebünkbe is úgy, hogy teljesen simán és szépen futnak. Ha pedig egy freemium utánzat és egy valódi PC-s játék közül kell választani, szerintem sokaknak elég egyértelmű lesz a döntés.

Ti milyen régi kedvencetek látnátok szívesen a telefonotokon? Próbáltátok már ezt az emulátort, és ha igen mik a tapasztalataitok? Írjátok meg nekünk kommentben!

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid