A Digi után a Vodafone-t is megveszi a 4iG

0

Óriási tranzakciót jelentett be a 4iG Nyrt., a vállalat a magyar állammal közösen megvásárolja a Vodafone Magyarországot. A Matáv privatizációja óta nem volt ekkora üzlet a hazai távközlési piacon.

A tranzakció értéke 715 milliárd forint, és a 4iG 51 százalékban, a magyar állam pedig 49 százalékban szerez tulajdont az egyik legnagyobb hazai szolgáltatóban.

A Vodafone Magyarország felvásárlása alapjaiban rendezheti át a hazai távközlési piacot, ugyanis a 4iG a vezetékes hang és internet, illetve az otthoni televízió szolgáltatások után a mobilos piacon is meghatározó szereplő lehet.

“A Vodafone Magyarország megvásárlása az elmúlt harminc év legjelentősebb hazai távközlési tranzakciója lehet, hasonló léptékű, mint a rendszerváltást követően a Matáv privatizációja volt. Az akvizícióval egy döntően magyar tulajdonban lévő infokommunikációs vállalatcsoport jöhet létre, amely az ország második legnagyobb szolgáltatójává válhat.” – nyilatkozta Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója.

“Az akvizíció sikeres lezárását követően vállalatcsoportunk Magyarország egyik legnagyobb digitális infrastruktúrájával rendelkezhet, amely kiemelt szerepének köszönhetően hosszú évtizedekre a hazai távközlés meghatározó szereplőjévé válhat.” – tette hozzá Jászai Gellért.

Az előfizetések számát tekintve a Vodafone a magyar piac második legnagyobb szereplője: több mint 3,8 millió lakossági és üzleti előfizetőt szolgál ki, ebből nagyjából 3 millió a mobilos szolgáltatás és 800 ezer a vezetékes.

Forrás: HWSW

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid