Drágább lesz a YouTube Premium

0

Az egyre gyakoribb és hosszabb reklámblokkok miatt sokan fizetnek elő a YouTube Premiumra, ami a reklámmentességen kívül más előnyöket is kínál, például háttérben történő lejátszási lehetőséget. Bár azt egyelőre úgy néz ki megúsztuk, hogy a nagy felbontású videókért is fizetni kelljen, viszont a Google megemeli a szolgáltatás havidíját számos régióban.

A Google elkezdte tájékoztatni a YouTube Premium-előfizetőket, hogy hamarosan megemeli a havidíjat. Ez egyelőre csak néhány országra vonatkozik, a családi csomag például 17,99 dollár helyett 22,99 dollárba fog kerülni az Egyesült Államokban, ami durván 28%-os drágulás, de emelkedni fog az ár Kanadában, az Egyesült Királyságban, Argentínában, Törökországban és Japánban is.

Magyarország úgy néz ki, kimarad az első körös áremelésből, de könnyen lehet, hogy később hozzánk is begyűrűzik a drágulás. Hazánkban jelenleg 1790 Ft-ba kerül az alap csomag, az 5 felhasználóra szóló családi előfizetés pedig 2690 Ft-ba. Ezek mellett van egy kedvezményes diák opció is 1090 Ft-os áron.

Egyébként várható volt, hogy az infláció miatt a Google is áremelésre kényszerül, hasonlóan sok más szolgáltatóhoz. Az említett régiókban a 2022. november 21-e utáni számlázási ciklusra már a megnövelt díjak kerülnek majd levonásra. Már csak az a kérdés, hogy Magyarországon meddig maradnak a jelenlegi, viszonylag kedvező árak.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid