Új Energizer mobilok érkeztek méretes aksival

0

Akárhogy is nézzük, az Energizer kezd név lenni ebben az okostelefonos bizniszben. Egyre több készülékük van, csupa jól felszerelt akkubajnok, még felsőkategóriás opciók is akadnak tarsolyukan. A repertoár most két újabb telefonnal bővült, amelyek méretes teleppel, valamint elől-hátul duál kamerakészlettel debütáltak, és bár inkább a vékonyabb bukszájúaknak készültek, mindenképpen megérdemelnek némi sajtót.

Ezek inkább megfizethető mobilok, de azért akadnak olyan extrák, amelyek miatt elégedetten csettinthetnek az igényesebbek júzerek is. Az Energizer Power Max P490S egy mai szemmel nézve egészen kompakt kis szerkezet, hiszen a kijelzője “alig” 4.95 colos, a képarány pedig 18:9. A felbontás nem valami acélos, de mivel nem a Galaxy S9 szintjén akar nevet szerezni, megbocsátható a 960×480 képpontos felbontás. A készülék elég masszív kiépítést kapott, de a belső hardverelemek védelmét a gyártó ajándék edzett üveggel, és ütésálló tokkal igyekszik fokozni. Kedves gesztus. Az is mindenképp deréknek nevezhető, hogy friss, Android 8.1 Oreo rendszert futtat a készülék, pedig csak egy belépőszintű MediaTek MT6739WA lapka teljesít szolgálatot a telefon belsejében. A négymagos processzor mellé 2 GB RAM, valamint egy szerencsére bővíthető 16 GB-os belső tárhely került.

Az igazi királyság azonban nyilván az akkumulátor, ami a büdzséhardver segítségével pokoli jó üzemidőt fog biztosítani, hiszen egy 4000 milliamperórás telepről van szó. Mondjuk a 3G-s telefonálás hét órája elég furcsán hangzik ilyen komponensek mellett, viszont a 2G hívásokat akár 12 és fél órán keresztül is nyomhatjuk, ami azért elég jó.

Mindkét okostelefon hátlapján duál kamera van, ebben az esetben egy 8 megapixeles, valamint egy VGA felbontású érzékelőről beszélhetünk, utóbbi képes a mélység érzékelésére, és Full HD felbontású videókat készíteni. Az előlapi kamera szintén két szenzorral dolgozik, az egyik 5 megapixeles, míg a másik szintén VGA felbontású. A képrögzítő egység alatti ujjlenyomat-olvasó a gyártó szerint már egyetlen tizedmásodperc alatt is képes az azonosításra, és külön öröm a 3.5 mm-es jack megléte is. Sajnos nincs gyorstöltés, és csupán micro USB porton keresztül táplálható a már említett méretes akkumulátor. Bár egyelőre nem ismert az ár, valószínűleg nem fog velük elszállni az Energizer, így ez a kettő megmarad bocsánatos bűnnek.

A másik készülék a szó szoros értelmében belépőszintű, hiszen az Energizer Power Max házában MediaTek MT6580 lapka dolgozik négymagos processzorral, amihez csupán 1 GB RAM, valamint egy 8 GB-os háttértár jár. Ehhez mérten Android Oreo Go Editiont futtat a telefon, amit direkt az ilyen kevésbé erős hardverekre fejlesztettek a Google előrelátó programozói. A kamerák ugyanolyanok, mint a másik modell esetében, viszont ez a telefon csak HD-ben képes videók készítésére. Az akkumulátor szintén 4000 mAh kapacitású. Mindkét mobilban van duál SIM aljzat, viszont csak a Power Max P490S képes kihasználni az LTE hálózatok kínálta lehetőségeket. Egyelőre nem tudni, mennyiért és milyen régiókban lesz kapható ez a két okostelefon, de vélhetően fejlődő országok piacain láthatjuk majd őket viszont.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid