Durva hibát vétett a Google: gorillaként azonosított színes bőrű embereket

1

A Google Photos egy sokoldalú applikáció számos extra funkcióval és szinte korlátlan felhőtárhellyel. A rengeteg fícsör között akad automatikus arcfelismerés is, de a program ezen része nem teljesen tökéletes még. A minap ugyanis egy színes bőrű Twitter felhasználó panasszal fordult a Google-höz, mert a program őt és a barátnőjét gorillaként “taggelte” a közös képeiken.

Jacky Alciné hívta fel a figyelmet a sértő és idegesítő hibára Twitteren, amely ráadásul több fotó esetében is előfordult. Yonathan Zunger, a Google közösségépítési vezetője persze szinte azonnal reagált a jelenségre, és nem győzött sűrűn bocsánatot kérni. Ígérete szerint a kínos bug a jövőben nem fog előfordulni többet, a Google csapata még a “gorilla” kifejezést is eltávolította az adatbázisból, és természetesen keresik a javítás lehetőségét.

Google-Photos-Gorilla

Zunger állítása szerint a funkciónak bőven van hová fejlődnie, és igyekeznek a jövőben minden hasonló szituációt elkerülni. Más felhasználók egyébként homályos fotókra panaszkodtak a keresési eredmények között, de létezik egy patch, ami elviekben ezt orvosolja.

TwitterPhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid