Durva iPad Pro kihívóval készül a Huawei

0

Habár az Android táblagépek piaca nem igazán szárnyal mostanában, és nagyon kevés méltó prémium kihívója akad az Apple iPad készülékeinek, vannak még ambiciózus gyártók, amelyek szeretnének ezzel a helyzettel kezdeni valamit. A szebb napokat is megélt Huawei például a legfrissebb értesülések szerint egy olyan tableten dolgozik, ami valódi konkurenciája lehet az olyan gépeknek, mint az iPad Pro vagy a Samsung Galaxy Tab S7+.

Az infót közzétevő szivárogtató azt is hozzátette, hogy a készülék a Huawei MatePad szérián belül debütálhat, mégpedig egy eléggé full extrás képernyővel. A kijelző szerinte 12,9 hüvelykes lesz, akárcsak a legnagyobb almás tablet esetében, a gyártás során pedig OLED panelt használnak majd a kínai vállalat munkatársai. A megjelenítő képfrissítési rátája 120 Hz lesz. A bennfentes azt állítja, hogy bár a tabletnek rendkívül vékony megjelenítő körüli kerete lesz, az előlapi kamera mégsem egy kivágásba, vagy valami hasonló helyre kerül, ami akár azt is jelentheti, hogy valamilyen képernyő mögé szerelt opciót választ a Huawei.

A Huawei jelenlegi csúcsmodellje, a MatePad Pro

A kínaiak táblagépe már PadOS rendszert fog futtatni, ami alapjaiban véve nem más, mint a cég saját fejlesztésű Harmony OS ökoszisztémája. Az új rendszer állítólag az EMUI 11-et hivatott váltani, és egyre több eszközön és készüléken lesz elérhető a gyártó termékpalettáján belül.

A Huawei méretes és csúcskategóriás tabletének lelke egy Kirin 9000 chipset lehet, ami valóban méltó választás a fentebb taglalt prémium kijelző mellé. A vadonatúj MatePad készülék, ha minden igaz, akkor jövőre a Huawei P50 telefonok társaságában kerülhet bemutatásra.

Más források egyelőre nem erősítették meg ezeket az értesüléseket, így érdemes azokat fenntartásokkal kezelni, bár messziről sem lehetetlen, hogy valóban egy ilyen méretes iPad kihívóval készülnek a kínai gyártó koponyái.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid