Durva lett a Sony Xperia Z4 Tablet

0

Bár az Xperia Z4 bemutatója még várat magára, a Sony már felfedte legújabb prémium táblagépét, az Xperia Z4 Tabletet. A készüléket természetesen a barcelonai MWC-n mutatták be, ahol a táblagépen kívül számos kiegészítőt is lelepleztek a nagyérdemű előtt.

A hardveres összetevők a legjobbak közül valók, talán csak a 4 GB RAM az, ami kimaradt a készülékből, de összességében nézve a specifikációkat kizárt, hogy ez gondot okozzon. Eleve minden kételyt szétoszlat a Qualcomm aktuális fenegyereke, a Snapdragon 810, amely nyolc magjával duruzsol a vízálló burkolat alatt. A processzor 64 bites architektúrára épül, és négy darab 2.0 GHz-es Cortex-A57-es, valamint szintén négy 1.5 GHz-es Cortex-A53-as mag alkotja. A grafikus gyorsításért egy Adreno 430-as GPU felel majd, és 3 GB rendszermemória teszi teljessé a képet.

Sony-Xperia-z4-tablet

A belső tárhely mérete igen termetes: 32 GB-ot kapunk, de ha esetleg ez sem lenne elegendő, lehetőségünk van tovább bővítenünk azt. A hátlapon egy 8 megapixeles Sony ExmorRS kameramodul, az előlapon pedig egy széles látószögű, 5 megapixeles szenzor található.

A listához hozzátartoznak a sztereó hangszórók, valamint a GSM, 3G és LTE hálózatok támogatása is (modelltől függően). A hihetetlenül karcsú, mindössze 6.1 mm-es, üveget és fémet vegyítő házba egy 6000 mAh-s akkumulátort tettek a Sony mérnökei. Állításuk szerint ez 17 órányi videó lejátszást tesz lehetővé, ami azért valljuk be, nem hangzik rosszul. A micro USB portot nem fedi műanyagsapka, így az említett telep töltése sokkal komfortosabban zajlik majd, mint a korábbi modellek esetében.

Aggódni nem kell, a készülék továbbra is víz és porálló, az IP68-as szabvány követelményeinek megfelelve a táblagép 30 percet is kibír másfél méter mély vízben. A Z4 Tablet nem csak vékony, de rendkívül könnyű is, csupán 395 grammot nyom a mérlegen. A készülék két színben lesz kapható, fehérben és feketében, egészen pontosan júniustól, az európai ár pedig 559 eurótól indul majd a csak wifi-s modell esetében.

Sony Xperia Z4 Tablet keyboard

Ejtsünk néhány szót a kiegészítőkről is! Az első és legfontosabb a BKB50-re keresztelt Bluetooth billentyűzet, amelynek segítségével ultrakönnyű laptoppá alakíthatjuk a tabletet, jócskán megnövelve annak produktivitását. A csatlakoztatható eszközről nem maradt el a touchpad, valamint a nyomtató, és a projektor port sem, így minden adott lesz a gördülékeny tartalomgyártáshoz.

Sony Xperia Z4 Tablet case

Van egy kétféle pozícióba állítható tokunk is – az SRC32 -, amely szintén két színben lesz kapható.

Sony Xperia Z4 Tablet BT speaker

Említésre méltó még a BSP60 elnevezésű Bluetooth hangszóró, amelynek leginkább a zenekedvelők örülnek majd. Egyik kiegészítőnek sem fedték fel az árát, de júniustól ezek is kaphatók lesznek.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid