Durván elhúzott a Huawei az Apple előtt, közelíti a Samsungot

0

Megérkeztek a legfrissebb adatok az okostelefon-gyártók piaci részesedését illetően, és bizony volt pár érdekes változás. Nézzük, hogy állnak a legnagyobb márkák!

A Samsung minimális csökkenés után továbbra is az első helyen áll 23,1%-os részesedéssel az IDC szerint (2019 első negyedévi adatok). A Huawei stabilan a második, gyakorlatilag helyet cserélt az Apple-lel, ugyanis egy év alatt másfélszeresére (!) növelték az eladásaikat, így már 19%-os a részesedésük, vagyis rohamléptekkel közelítik a Samsungot. Talán nem is annyira elrugaszkodott elképzelés, hogy 2020 végére megszerezzék az első helyet.

Az Apple volt az egyik nagy vesztese az elmúlt időszaknak, ugyanis egy év alatt 30,2%-kal csökkentek az eladásaik, így már csak 11,7%-os a piaci részesedésük. Kicsit a Xiaomi is visszaesett, de azért még tartják a negyedik helyet 8%-kal. (Frissítés: a Xiaomi közleményben korrigált, azt állítják, hogy az IDC becslései pontatlanok, 25 millió helyett 27,5 millió mobilt értékesítettek az adott időszakban.)

A Vivo és az Oppo szinte fej-fej mellett áll az ötödik helyen, előbbi 23,2 millió, utóbbi pedig 23,1 millió mobilt szállított le 3 hónap alatt. Mivel ez statisztikai hibahatáron belül van, így mindketten felkerültek a TOP 5-ös listára. Nem mellesleg a két márka egy vállalat kezében van, a BBK Electronics az anyavállalat, és még az övék a OnePlus is, szóval elég nagy szereplői a mobilos világnak.

Forrás: IDC

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid