Egy férfi 99 mobillal sétált, hogy dugót csináljon a Google Térképen

0

A technológia nem mindig tökéletes, és igazából erre próbált meg rámutatni Simon Weckert, aki simán elérte, hogy a Google Térkép dugót jelezzen, és elterelje a forgalmat, miközben alig volt valaki az adott útszakaszon.

Az illető fogott 99 darab okostelefont, felpakolta őket egy kis kézzel húzható kocsira, majd sétára indult Berlin belvárosában, ahol egy hídon is átkelt. Ahogy az az alábbi videón is megtekinthető, alig volt forgalom, a Google Térképet viszont sikerült teljesen megbolondítania az akcióval.

A Google dugófigyelője úgy érzékelte, hogy sokan vannak a környéken, és nagyon lassan haladnak, Simon ugyanis autó helyett gyalog közlekedett. Emiatt be is pirosodtak a térképen azok az utcák, ahol elhaladt, az app pedig torlódásra hivatkozva másfelé terelte azokat, akik épp útvonalat terveztek vagy navigáltak.

A Google egyelőre nem reagált hivatalosan a mutatványra, de a Maps egyik fejlesztője elismerte Twitteren, hogy lehetséges ilyesmit kivitelezni.

Simon Weckert egyébként egy a digitális világgal foglalkozó művész, és ezzel a kísérlettel egyrészt magára, másrészt pedig a Google térképének (és úgy általában a digitális technológiák) sebezhetőségére próbálta felhívni a figyelmet. A keresőóriás ezek után minden bizonnyal utána néz majd a dolognak, hiszen egy ilyen trükkel akár komoly gondokat is lehet okozni, előfordulhat például, hogy egy mentőautót terel hosszabb útra a Google.

Forrás, via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid