Ezért váltanak Androidról iOS-re a felhasználók egy kutatás szerint

0

Amennyiben valaki nem a végletekig hűséges egy adott gyártóhoz vagy ökoszisztémához, előfordulhat, hogy egy másik vállalat másfajta rendszert futtató készülékére vált bizonyos okokból kifolyólag. Éppen ezeket az okokat próbálta kideríteni a Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), ezúttal azokat a felhasználókat vizsgálva, akik Androidról iOS-re váltottak. Az elemzők kíváncsiságának tüzét leginkább az hevítette, hogy 2018 óta a legnagyobb az aránya az almás rendszerre költözőknek, és szerették volna tudni, hogy mi áll a jelenség hátterében.

Az Androidról váltók túlnyomó többsége, számszerűsítve azok 53 százaléka azzal indokolta döntését, hogy az általa birtokolt készülékkel volt valamilyen probléma. Egyesek úgy vélték, hogy az nem elég jó számukra, mások olyan hiányosságokra panaszkodtak, amelyek befolyásolták a felhasználói élményt, olyanokra kell gondolni, mint az akkumulátoros üzemidő, vagy a gyenge kapcsolódási képességek, másoknak csak szimplán elöregedett a készüléke, vagy javításra szorult.

A felhasználók 26 százaléka azt állította, változatosabb módon szerették volna használni a telefonjukat. Új funkciókra, jobb kamerákra, több kiegészítőre, intuitívabb felhasználói felületre vágytak. A CIRP által megkérdezettek 15 százaléka pedig azzal indokolta döntését, hogy a vártnál olcsóbban jutott hozzá valamilyen iPhone készülékhez, vagy egy hasonló, Android rendszert futtató mobil volt drágább. Ha nem számítjuk a három SE modellt, kijelenthetjük, hogy az Apple kizárólag prémium kategóriás készülékekkel foglalkozik, viszont Android mobilokat minden árszegmensben találhatunk.

Mondanunk sem kell, hogy az elemzés az amerikai felhasználókra vonatkozik, más régiókban eltérő eredmények születhetnek

Ha a prémium kategóriában maradunk, egy csúcskategóriás Android készülék nem feltétlenül olcsóbb, mint egy iPhone. Nyilván az árazás piaconként eltérhet, de mi most maradjunk az elemzésben lévő amerikai áraknál és összehasonlításoknál! Egy iPhone 14 Pro Max 1099 dollárért beszerezhető, míg a Samsung Galaxy S23 Ultra 1199,99 dollárt kóstál. Érthető, ha az ottani vásárlók gondolkodóba esnek.

A távozás során szintén tényező lehet, ha a családtagok és a barátok nagy része olyan Apple szolgáltatást használ, mint például a FaceTime vagy az iMessage, amelyeknek nincs alternatívája a zöld robotos rendszeren, nem lehet teljes körűen bekapcsolódni a csevegésbe egy Android mobilról. Nyilván ez a közvéleménykutatás messze nem számít reprezentatívnak, hiszen azt sem tudjuk, hogy a CIRP hány embert kérdezett meg, azok életkora és egyéb adatai sem ismertek. Ugyanakkor nem szabad félvállról venni ezeket az eredményeket, főleg a gyártóknak nem, hiszen az elvándorlás tényét más szakértők is rögzítették.

Ami az egészben igazán érdekes lehet, az az, hogy amiben az Apple ténylegesen és vitathatatlanul az androidos mezőny fölé emelkedik, vagyis a hosszú éveken át tartó szoftveres támogatás, egyáltalán nem szerepelt a megkérdezettek válaszaiban, mint indok a váltásra.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid