Egy másik gyártó már biztosan használni fogja a Huawei Harmony OS rendszerét

0

A Huawei a múlt héten megerősítette, hogy legalább három cég tervezi saját eszközeire telepíteni az általuk fejlesztett Harmony OS operációs rendszert. Akkor még nem nevezték meg, hogy mely vállalatok fogják használni a kínaiak szoftveres ökoszisztémáját, de most napvilágra került az egyik partner neve.

A szóban forgó cég nem más, mint a Meizu. A szintén kínai vállalat a legnépszerűbb helyi közösségi oldalon, a Weibón közzétett egy kedvcsinálót. A posztban bejelentik, hogy május 31-én mutatják be okosórájukat, amelynek az egyik jellemzője az lesz, hogy a HongMeng rendszert fogja futtatni, ami nem más ugyebár, mint a Harmony OS neve a kínai határokon belül.

Azt egyelőre nem tudni, hogy okostelefonokra is tervezi-e telepíteni a Meizu a Harmony OS-t, hiszen nekik már van egy saját felületük, a Flyme UI.

Ami a Meizu Watch-ot illeti, ha minden jól megy, a burkolata alatt egy kifejezetten órák belsejébe fejlesztett csúcskategóriás Qualcomm Snapdragon 4100 chipset teljesít szolgálatot, pulzus- és véroxigénmérő szenzorok társaságában. Az okosóra formaterve az Apple óráit fogja idézni, és támogatni fogja a Lipro virtuális asszisztenst. A további említést érdemlő jellemzők közé tartozik az AMOLED képernyő, valamint az eSIM támogatás.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid